Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Σάββατο, 9 Μαΐου 2009

Ασύρματο Ίντερνετ στην τσέπη μας .ΜiFi: το Δίκτυο θα μας ακολουθεί παντού χάρη σε νέα μικροσυσκευή με μπαταρία


Κάποια μέρα θα διηγούμαστε στα εγγόνια μας τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλαμε για να συνδεθούμε στο Διαδίκτυο έξω από το σπίτι μας και θα γελάνε. Τον λόγο μπορούμε να τον φανταστούμε από τώρα: έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας και λέγεται ΜiFi.

Σχεδόν όλα τα κτίρια στον δυτικό κόσμο έχουν τρεχούμενο νερό, ηλεκτρικό και εξαερισμό. Γιατί έχει καθυστερήσει τόσο πολύ το ασύρματο Ίντερνετ στους δρόμους; Η σύνδεση δεν είναι αδύνατη, όμως οι δυσκολίες είναι πολλές. Δυστυχώς, οι μέρες που οι πόλεις ήταν καλυμμένες με δωρεάν ασύρματα δίκτυα τελείωσαν - σήμερα όλα ζητούν κωδικό πρόσβασης. Για την ακρίβεια, εάν θέλεις να συνδεθείς στο Διαδίκτυο από τον φορητό υπολογιστή σου όταν βρίσκεσαι έξω από το σπίτι σου, έχεις μόνο μία επιλογή: να αγοράσεις ένα ασύρματο μόντεμ και να πληρώνεις εξήντα δολάρια τον μήνα για τη σύνδεση. Μια άλλη επιλογή είναι το USΒ, αλλά είναι τόσο φανερό καθώς εξέχει από τον υπολογιστή, ώστε το πιθανότερο είναι ότι κάποιος τρίτος θα «κλέψει» από το δίκτυό σου.

Ασύρματη κάρτα

Ας φανταστούμε, όμως, ότι μπορούμε να συνδεθούμε απ΄ όπου μας αρέσει- σ΄ ένα ταξί, στην παραλία, σε ένα ξενοδοχείο με πανάκριβη χρέωση για τη σύνδεση- χωρίς να τριγυρίζουμε με ένα ασύρματο μόντεμ στα χέρια. Πώς θα ήταν εάν είχαμε μια ασύρματη κάρτα που θα μας ακολουθούσε παντού; Ακούγεται απίστευτο, αλλά κάτι τέτοιο υπάρχει. Λέγεται ΜiFi και κατασκευάστηκε από την Νovatel Wireless, έναν προμηθευτή συστημάτων εξοπλισμού με έδρα το Σαν Ντιέγκο. Από τα μέσα Μαΐου η λύση των απελπισμένων χρηστών του Διαδικτύου θα διατίθεται στην αμερικανική αγορά έναντι 200 δολαρίων, με επιπλέον 60 δολάρια τον μήνα για απεριόριστο σέρφινγκ στο Ίντερνετ.

Στο Χόλιγουντ

Το Μifi έχει το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας αλλά μεγαλύτερο πάχος- όσο τέσσερις πιστωτικές κάρτες. Έχει ένα κουμπί ενεργοποίησης, μια φωτεινή ένδειξη και επαναφορτιζόμενη μπαταρία που θυμίζει αυτή των κινητών. Όταν θέτεις σε λειτουργία τη συσκευή, περιμένεις 30 δευτερόλεπτα κι έπειτα έχεις έναν προσωπικό, φορητό, ασύρματο διακομιστή με ισχυρό σήμα. Το ΜiFi δέχεται το σήμα ακριβώς όπως το ασύρματο μόντεμ και μετατρέπει το σήμα δικτύου σε μια ομπρέλα ασύρματης κάλυψης. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο: συσκευές με αυτή τη λειτουργία υπάρχουν εδώ και χρόνια. Ο μέσος χρήστης του Διαδικτύου τις αγνοεί, αλλά είναι πολύ δημοφιλείς, για παράδειγμα, στα γυρίσματα των ταινιών του Χόλιγουντ. Στον νεκρό χρόνο των γυρισμάτων ηθοποιοί και μέλη του συνεργείου χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές για να μοιράσουν το σήμα από μια κάρτα μόντεμ και να περάσουν την ώρα τους στο Διαδίκτυο. Υπάρχει, όμως, μια πολύ μεγάλη διαφορά: το ΜiFi δεν χρειάζεται να συνδεθεί με το ηλεκτρικό ρεύμα.

LΙΝΚ:

● www.novatelwireless.com/


Πολλοί χρήστες θα συνδέονται ταυτόχρονα

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕότι μια οικογένεια ταξιδεύει αεροπορικώς. Ο πατέρας διαβάζει τις διαδικτυακές εκδόσεις των εφημερίδων στο netbook του, ο γιος παίζει ένα διαδικτυακό παιχνίδι στο κινητό του τηλέφωνο και η κόρη κατεβάζει στο iΡod Τouch μερικά τραγούδια για να ακούσει. Όλα αυτά γίνονται συγχρόνως και χωρίς να απαιτούνται καλώδιο πολλών μέτρων και πρίζα ρεύματος για το ασύρματο μόντεμ. Το ΜiFi έχει αυτονομία αρκετών ωρώνπιθανότατα μεγαλύτερη από αυτή των περισσότερων φορητών υπολογιστών. Ο κωδικός πρόσβασης βρίσκεται επάνω στη συσκευή, πράγμα που σημαίνει ότι κανένας δεν θα μπορεί να τον κλέψει αν δεν δει την ίδια τη συσκευή, αλλά αυτό θα ήταν απίθανο να συμβεί, αφού το ΜiFi δεν χρειάζεται να συνδεθεί με τον υπολογιστή- λειτουργεί θαυμάσια από την τσέπη του σακακιού σας. Επιτέλους, κάποια μέρα θα μπορούμε να κοιτάξουμε τα εγγόνια μας με το κεφάλι ψηλά
TΗΕ ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS , ΤουDavid Ρogue

powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

ΑΚΟΥΣΕ ΦΙΛΕ ΔΥΟ ΠΕΝΙΕΣ(στο μπουζούκι ο Παναγιώτης ) ΑΓΝΑΝΤΑ

Loading...

zoni asfaleias sos

Loading...

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

ΑΜΕΡΙΚΗ 2001

Loading...

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

GREECE ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς

Loading...

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).