Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009

Tips Βάλτε αντηλιακό με τη... χούφτα. Αυτή είναι η ελάχιστη ποσότητα κάθε φορά που αλείφεστε


Μια χούφτα: αυτή είναι η ελάχιστη ποσότητα αντηλιακού που πρέπει να χρησιμοποιούν οι λουόμενοι κάθε φορά που αλείφουν το σώμα τους.

Οι ειδικοί άλλωστε επισημαίνουν πως όσοι κάνουν... εκπτώσεις βλάπτουν σοβαρά το δέρμα τους, που τσουρουφλίζεται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Το ίδιο ισχύει και για όσους εναποθέτουν τις ελπίδες τους για υγιεινό μαύρισμα σε δείκτες προστασίας «μαμούθ».

«Η πρακτική σημασία του δείκτη προστασίας (SΡF) είναι πως επιτρέπει στους ανθρώπους να παραμείνουν εκτεθειμένοι στον ήλιο για περισσότερο χρόνο χωρίς να υποστούν ερύθημα. Για παράδειγμα εάν κάποιος αναπτύσσει ερύθημα έπειτα από 10 λεπτά και χρησιμοποιεί αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15, θα αναπτύξει κοκκινίλα ύστερα από 150 λεπτά», υπογραμμίζει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Δερματολογικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Ανδρέας Κατσάμπας.

Ο υπολογισμός είναι εύκολος: απλά πολλαπλασιάζει κανείς πόσα λεπτά ηλιοθεραπείας χρειάζονται για να εμφανίσει κοκκινίλα με τον δείκτη προστασίας - παραδείγματος χάριν 10 λεπτά x 15 SΡF!

Οι μαθηματικές πράξεις ωστόσο αρκούν για να διαπιστώσουν οι καταναλωτές πού τελειώνει η αλήθεια και πού αρχίζει η ψευδαίσθηση, αφού στην πράξη η δράση των αντηλιακών (ανεξαρτήτως δείκτη προστασίας) «λήγει» ύστερα από περίπου δύο ώρες.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDΑ) απαγόρευσε στις εταιρείες να διαφημίζουν πως τα προϊόντα τους έχουν δείκτη προστασίας πάνω από 50, και συνεπώς αρκούνται στη σήμανση «50+».

Οι αποδείξεις όμως, δεν σταματούν εδώ: ένα αντηλιακό με δείκτη 15, απορροφά το 93% της UVΒ ακτινοβολίας και ένα άλλο, με δείκτη 30, απορροφά το 97% της UVΒ ακτινοβολίας. Συνεπώς οι δείκτες πάνω από 50 δεν αυξάνουν ιδιαίτερα την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Κάθε δύο ώρες

«Επιπλέον, το αντηλιακό φεύγει εξαιτίας του ιδρώτα από το δέρμα, όπως και ύστερα από τις βουτιές στη θάλασσα και το σκούπισμα με την πετσέτα. Οι όποιες υποσχέσεις για αδιάβροχα προϊόντα δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη επιστημονικά. Συνεπώς, όσοι σέβονται την υγεία τους οφείλουν να ακολουθούν τους κανόνες, κάνοντας χρήση αντηλιακού τουλάχιστον κάθε δύο ώρες», υπογραμμίζει η παθολογοανατόμος- πρόεδρος του Οργανισμού για την Καταπολέμηση του Μελανώματος κ. Κωνσταντίνα Φραγκιά.

Ο λόγος σύμφωνα με την ειδικό, είναι πως μόνον με αυτόν τον τρόπο η «πανοπλία» παραμένει σταθερή: «Ουσιαστικά τα αντηλιακά ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού απέναντι στον ήλιο. Δηλαδή, βοηθούν το δέρμα να μαυρίσει μέσω της δημιουργίας κοκκίων μελανίνης που παράγονται από τα μελανοκύτταρα. Έτσι, η μελανίνη λειτουργεί ως προστατευτική ομπρέλα».

Δεν βοηθά τα μωρά

Συνεπώς, όπως σημειώνει η κ. Φραγκιά, είναι σχεδόν «ανώφελη» η χρήση αντηλιακού για τους αλμπίνους (άνθρωποι που λόγω γενετικής ανωμαλίας δεν έχουν μελανίνη) αλλά και για τα μωρά έως έξι μηνών.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα βρέφη τα μελανοκύτταρά τους δεν έχουν ωριμάσει ακόμη και συνεπώς δεν μπορούν να παράγουν μελανίνη ούτε με τη βοήθεια αντηλιακού.
Ρεπορτάζ: Μάρθα Καϊτανίδη
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

ΑΚΟΥΣΕ ΦΙΛΕ ΔΥΟ ΠΕΝΙΕΣ(στο μπουζούκι ο Παναγιώτης ) ΑΓΝΑΝΤΑ

Loading...

zoni asfaleias sos

Loading...

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

ΑΜΕΡΙΚΗ 2001

Loading...

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

GREECE ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς

Loading...

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).