Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Αντιγριπικά «μαθήματα» στα σχολεία


Αυστηρές οδηγίες υγιεινής κατά της νέας γρίπης θα αποσταλούν στα σχολεία όλης της χώρας, τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου. Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν πως τα σχολεία αποτελούν «δεξαμενές» της διάδοσης του νέου ιού στην κοινότητα, γι’ αυτό και οι ιθύνοντες πρέπει να είναι σε διαρκή επιφυλακή.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι οδηγίες προβλέπουν να εφοδιαστούν τα σχολεία με μάσκες, γάντια μιας χρήσεως και αντισηπτικό υγρό. Επιπλέον, πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί δίπλα από τους νιπτήρες (στις τουαλέτες, αλλά και στον προαύλιο χώρο) μπουκάλια με υγρό σαπούνι και πετσέτες χεριών μιας χρήσεως, ώστε να μπορούν οι μαθητές να πλένονται τακτικά.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναρτηθούν αφίσες που θα δείχνουν με εικόνες βήμα βήμα την τεχνική πλυσίματος των χεριών, διαδικασία που πρέπει να διαρκεί 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά! Συνιστάται επίσης να συμπεριληφθεί στη διδακτέα ύλη ειδική εκπαιδευτική ώρα για μαθητές και γονείς, ώστε να ενημερωθούν για τους κανόνες ατομικής υγιεινής.

Κάδοι με ποδοδιακόπτη

Στις οδηγίες τονίζεται πως είναι αναγκαίο οι κάδοι απορριμμάτων στις τουαλέτες των σχολείων να έχουν ποδοδιακόπτη, ώστε να μην έρχονται σε επαφή τα χέρια των μαθητών με τα σκουπίδια.

Σε κάθε σχολική μονάδα, εξάλλου, θα οριστεί ένας «συντονιστής γρίπης» που θα οργανώσει την προστασία μαθητών και διδακτικού προσωπικού και θα καταγράφει τις απουσίες εξαιτίας της νέας γρίπης, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και επόπτες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα βεβαιώνονται ότι οι μαθητές εφαρμόζουν κατά το διάλειμμα τους κανόνες σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην τακτική καθαριότητα των σχολικών αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων, όπως οι τουαλέτες.

Καθαρισμός επιφανειών

Προτείνεται επίσης ο επιμελής καθαρισμός επιφανειών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστία μόλυνσης (όπως είναι τα πόμολα και οι κουπαστές στις σκάλες) με χλωρίνη η αλκοολούχο αντισηπτικό. Η ίδια οδηγία ισχύει και για εκείνα τα αντικείμενα που μοιράζονται οι μαθητές, όπως είναι οι μπάλες.

Και συχνός αερισμός

Τονίζεται ακόμη ότι οι αίθουσες πρέπει να αερίζονται συχνά και καλά, ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός κατά το δυνατόν. Έτσι, τα θρανία θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση το ένα από το άλλο, οι μαθητές θα πρέπει να βγαίνουν τμηματικά για διάλειμμα, ειδικά στα σχολεία που διαθέτουν δύο προαύλιους χώρους θα πρέπει να μοιράζονται, ενώ συνιστάται η αποφυγή εκδρομών σε κλειστούς χώρους, όπως είναι τα μουσεία, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα μετάδοσης της νέας γρίπης.

Ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές, αυστηρά μέτρα θα ληφθούν και στα νηπιαγωγεία. Έτσι, συστήνεται η αποφυγή χρήσης μαλακών παιχνιδιών (όπως είναι για παράδειγμα τα λούτρινα παιχνίδια), καθώς είναι αδύνατον να καθαριστούν καλά. Οι νηπιαγωγοί οφείλουν να βοηθούν τους μικρούς μαθητές να πλένουν τα χέρια τους σχολαστικά, συμβουλή που ισχύει ωστόσο και για τους ίδιους.

Προσωρινό ιατρείο

Σε όλα τα σχολεία, εξάλλου, πρέπει να οριστεί ένας χώρος όπου θα μπορεί να μεταφερθεί ένας μαθητής ή δάσκαλος που δεν αισθάνεται καλά, έως ότου τον δει γιατρός ή φύγει από το σχολείο.

Οι οδηγίες αναφέρουν τέλος πως μαθητές και δάσκαλοι με συμπτώματα γρίπης δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο, αλλά να παραμένουν σπίτι έως ότου περάσουν 24 ώρες από την τελευταία φορά που είχαν πυρετό.

Όσον αφορά το κλείσιμο των σχολείων, χθες ανακοινώθηκε πως τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και του ΚΕΕΛΠΝΟ θα παρακολουθούν με ειδικό σύστημα επικοινωνίας καθημερινά τους μαθητές και σε περίπτωση που διαπιστωθούν πολλές απουσίες «είναι πολύ πιθανόν, εφόσον αιτιολογείται και επιστημονικά, να κλείσει το σχολείο για ένα μικρό διάστημα, αλλά ενδεχομένως και άλλα σχολεία στην ίδια περιοχή».

Ρεπορτάζ: Ρούλα Τσουλέα, Μάρθα Καϊτανίδη
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

ΑΚΟΥΣΕ ΦΙΛΕ ΔΥΟ ΠΕΝΙΕΣ(στο μπουζούκι ο Παναγιώτης ) ΑΓΝΑΝΤΑ

Loading...

zoni asfaleias sos

Loading...

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

ΑΜΕΡΙΚΗ 2001

Loading...

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

GREECE ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς

Loading...

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).