Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Πως να φτιάξετε τη σχέση με την πεθερά σας

Με το μέλι πιάνεις πιο πολλές μύγες απ' ό,τι με το ξίδι»: αυτή είναι η συμβουλή των ειδικών για να εξομαλυνθεί η σχέση ανάμεσα στις πεθερές και στις νύφες, που συχνά είναι κάτι παραπάνω από…εκρηκτική. Άλλωστε, τα μίση και τα πάθη δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνον δημιουργούν ανυπόφορη γκρίνια!

Έτσι, το μυστικό, όπως τονίζουν οι ειδικοί, είναι οι παρατηρήσεις να γίνονται με το «γάντι» και με καλή διάθεση. «Ο γιος είναι για τις μητέρες το "καμάρι" της οικογένειας, η αδυναμία τους. Αυτό λοιπόν που πρέπει να αποδεχτούν όταν μπαίνουν στον ρόλο της πεθεράς, είναι πως το παιδί τους έχει κάνει σωστή επιλογή συντρόφου, από τη στιγμή που τον έχουν αναθρέψει σωστά», λέει η κ. Λίζα Βάρβογλη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, εντεταλμένη διδασκαλίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ακόμη όμως και η πιο καλοπροαίρετη πεθερά, μπορεί να δυσκολευτεί να συνηθίσει τη νύφη της, πόσω μάλλον να αποδεχτεί τα… ελαττώματά της. Μέχρι λοιπόν να φθάσουμε στη χειρότερη περίπτωση στον αμοιβαίο συμβιβασμό ή στην καλύτερη σε μια τρυφερή σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες, το στοιχείο αυτό που πρέπει να υπάρχει ούτως ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή συμβίωση είναι ο σεβασμός.

«Ο κανόνας σε αυτήν τη περίπτωση είναι πως οι μητέρες πρέπει να έχουν πάντα στο μυαλό τους ότι "δεν πρέπει να κάνουν ό,τι δεν θα ήθελαν να τους κάνουν". Έτσι, ακόμη κι αν έχουν διαπιστώσει πως ο γιος τους μένει νηστικός επειδή η νέα σύζυγός του δεν μαγειρεύει καλά, είναι μάλλον προσβλητικό _ ιδίως για την κυρία του σπιτιού _ να εισβάλλουν κάθε απόγευμα στο σπίτι με την κατσαρόλα στο χέρι. Εάν όμως τηλεφωνήσουν από πριν στη νύφη τους και τη ρωτήσουν εάν θέλει βοήθεια, τότε ο τίτλος της "κακιάς" πεθεράς εξαφανίζεται μονομιάς».

Η καθαριότητα

Κάθε άλλο παρά εύκολο είναι για μία μητέρα να κάνει τα «στραβά μάτια» όταν βλέπει πως το νέο διαμέρισμα του γιου της δεν λάμπει από καθαριότητα, ούτε καν είναι τακτοποιημένο, επειδή η νύφη της δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ και δεν έχει χρόνο να πιάσει το ξεσκονόπανο. Και σε αυτήν τη περίπτωση όμως η πεθερά θα βγει κερδισμένη εάν διατηρήσει την ψυχραιμία της: «Ο κανόνας είναι _ κι αυτό ισχύει για όλους μας _ να προσπαθούμε να εστιάσουμε στο θετικό», τονίζει η κ. Βάρβογλη.

Έτσι, εάν παραδείγματος χάριν στο μπαλκόνι υπάρχουν σκουριές, δεν θα έχει αποτέλεσμα η παρατήρηση από την πλευρά της πεθεράς, παρ' ότι έχει την εμπειρία και τη σοφία να βγάλει στο άψε-σβήσε τη σκουριά! Κι αυτό γιατί θα ακουστεί σαν «καρφί» και το πιο πιθανό είναι να δεχτεί από τη νύφη της ένα βλέμμα όλο… υπονοούμενα. «Εάν όμως αρχίσει με ένα κομπλιμέντο για τα όμορφα λουλούδια στο μπαλκόνι, σχολιάζοντας όμως πως το πάτωμα έχει χαλάσει από το πότισμα, τότε η παρατήρηση θα πέσει στα… μαλακά», εξηγεί η κ. Βάρβογλη.

Τα δώρα

Κάθε άλλο παρά «φαεινή» ιδέα θα ήταν να προσφέρει η πεθερά στη νύφη της μια ηλεκτρική σκούπα για δώρο _ ιδίως εάν στον γιο της δώριζε πανάκριβα μανικετόκουμπα. Και η νύφη έχει ψυχή!

Άλλωστε, οι πεθερές _ ακόμη κι αν οι νύφες τους δεν το παραδέχονται στην αρχή _ αποδεικνύονται συχνά «σοφές» σε ό,τι αφορά τα καθημερινά προβλήματα. Έχουν φάει τη ζωή με το κουτάλι και συνεπώς έχουν πολλά να προσφέρουν, το πρόβλημα όμως παρουσιάζεται όταν προσπαθούν να επιβάλουν τη γνώμη τους. Οι νύφες από την άλλη αισθάνονται έξω από τα…νερά τους και γι' αυτό συχνά παίρνουν μια πιο αμυντική στάση. Έτσι, η σχέση μπορεί να γίνει ανταγωνιστική, αφού η κάθε μία προσπαθεί να ευχαριστήσει τον γιο της ή τον άντρα της, αντίστοιχα.

Κλειδί η συμμαχία

Τι θα γινόταν όμως εάν συμμαχούσαν; «Αυτό είναι το ιδανικότερο σενάριο. Και παρ' ότι ακούγεται εξωπραγματικό, είναι κάθε άλλο παρά δύσκολο, αρκεί να επιδείξουν _ και οι δύο πλευρές _ θετική διάθεση», τονίζει η κ. Βάρβογλη. «Άλλωστε, η μία μπορεί να μάθει από την άλλη, αρκεί να δώσουν χρόνο στη σχέση τους. Αν βγουν για έναν καφέ ένα απόγευμα ή αν πάνε σινεμά μαζί, μπορεί στο τέλος να διαπιστώσουν ότι περνούν όμορφα μαζί και πως έχουν πολλά να μοιραστούν. Οι γονείς όμως, οφείλουν να δεχτούν πως τα δεδομένα και οι εποχές έχουν αλλάξει, ώστε να είναι σε θέση να κατανοήσουν τις διαφορετικές απόψεις της νύφης _ χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα τις ασπαστούν κιόλας».

Άλλωστε, υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από μία δεμένη οικογένεια, που μοιράζεται χαρές και λύπες;

Σε... εμπόλεμη κατάσταση 9 στα 10 νεόνυμφα ζευγάρια!

«Αγκάθι» είναι η σχέση ανάμεσα στη νύφη και την πεθερά, όπως προκύπτει από μελέτες στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το 60% των νεονύμφων δηλώνουν πως υποφέρουν από καθημερινούς καβγάδες και γκρίνια εξ αιτίας της ανταγωνιστικής σχέσης που έχουν οι δύο γυναίκες.

Στην Ελλάδα το πρόβλημα αυτό είναι εντονότερο, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει (σύμφωνα με εκτιμήσεις) το 90%. «Αυτό συμβαίνει εξ αιτίας της καθημερινής επαφής και επικοινωνίας. Στη χώρα μας ο κανόνας που ισχύει _ για άλλους λιγότερο και για άλλους περισσότερο _ είναι πως τα παιδιά, ακόμη κι όταν παντρεύονται, μένουν κοντά στους γονείς τους γι' αυτό και οι προστριβές είναι πιο συχνές και συνεπώς πιο έντονες», λέει η ψυχολόγος κ. Λίζα Βάρβογλη.

Ποιο είναι το σύνηθες λάθος; Οι πεθερές συγκρίνουν τις νύφες με την κόρη που έχουν ή θα ήθελαν να έχουν (και έτσι δεν μένουν ποτέ ικανοποιημένες), ενώ οι νύφες συγκρίνουν τις πεθερές με τη μητέρα τους (και έτσι αισθάνονται πάντοτε «ριγμένες»).

Μοιραία, ένα από τα βασικότερα παράπονα που εκφράζουν οι νύφες είναι πως οι πεθερές τους λένε πάντοτε τι να κάνουν. Πολλές φορές, όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται: η εμπειρία ζωής που έχει η πεθερά την κάνει να είναι σε θέση να βοηθήσει τη νύφη της, χωρίς αυτό να σημαίνει πως την θεωρεί ανίκανη! Το συμπέρασμα; Ούτε η πεθερά ούτε η νύφη πράττουν κακοπροαίρετα - τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Συνεπώς, η κακή τους σχέση οφείλεται σε μια παρεξήγηση…

Ρεπορτάζ: Μάρθα Καϊτανίδη
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

Powered By Blogger

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).