Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Ο δεκάλογος της ευτυχίας για το 2010

Η αρχή του νέου χρόνου είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για έναν γιατρό να μας ενθαρρύνει να υιοθετήσουμε υγιεινότερο τρόπο ζωής και να δώσει συμβουλές για τη διατροφή, την άσκηση, το αλκοόλ και το τσιγάρο.

Όμως φέτος ίσως θα έπρεπε να επικεντρωθούμε λιγότερο στη σωματική μας υγεία και περισσότερο στο να είμαστε πιο ευτυχείς, λέει ο γιατρός της εφημερίδας «Τάιμς» του Λονδίνου δρ Μαρκ Πόρτερ. Και παρέχει δέκα συμβουλές για να ένα πιο ευτυχισμένο 2010.

ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ. Παρ΄ ότι πολλοί βρίσκουν τη ρουτίνα καθησυχαστική, είναι καλό να προσθέτουμε ποικιλία. Μικρές αλλαγές αρκούν: πηγαίνετε κάπου αλλού διακοπές, κόψτε τα μαλλιά σας σε άλλο κομμωτήριο, αγοράστε ρούχα από ένα νέο κατάστημα. Δοκιμάστε μια καινούργια δραστηριότητα: οδηγήστε αγωνιστικό αυτοκίνητο, κάντε ιππασία, πηγαίνετε στην όπερα, μάθετε χορό, μουσική ή ζωγραφική. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι δεν σας ταιριάζουν, μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα με το αποτέλεσμα.

ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. Είναι καλό να θέτετε εφικτούς στόχους ώστε να αποφύγετε την απογοήτευση, όμως είναι ακόμα πιο σημαντικό να βάζετε έναν μεγάλο στόχο- για παράδειγμα εγώ που δεν μπορούσα να τρέξω ούτε 500 μέτρα, κατόρθωσα μέσα σε 6 μήνες να τρέξω στον Μαραθώνιο του Λονδίνου. Η χαρά όταν επιτύχουμε κάτι σημαντικό μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας.

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΣΑΣ. Ένας στους τρεις πολίτες γνωρίζει κάποιον που έχει έντονα ξεσπάσματα θυμού. Ένας στους οκτώ ανησυχεί για τον δικό του θυμό, αλλά συχνά ντρέπεται να ζητήσει βοήθεια. Κατ΄ αρχήν πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο θυμός δεν είναι ψυχολογική νόσος, αλλά ένα φυσιολογικό και υγιές συναίσθημα που γίνεται θέμα μόνο όταν προκαλείται σε στιγμές που δεν πρέπει. Επίσης, είναι καλό να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν θυμώνουμε δεν κερδίζουμε τίποτα και να μάθουμε κάποιες βασικές τεχνικές για να τον ελέγχουμε.

ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ. Το να βοηθάμε άλλους μπορεί να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, αλλά χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός. Πριν αποφασίσουμε ποιον ή σε τι να βοηθήσουμε, ας ερευνήσουμε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες.

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούμε για πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να επηρεάσουμε ή να αλλάξουμε. Διαφορετικά, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αυξάνεται το άγχος και η πιθανότητα μυριάδων προβλημάτων υγείαςαπό δυσπεψία έως υπέρταση.

ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ. Εάν χαμογελάτε και είστε ευγενικοί έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να αντιδράσει καλύτερα όποιος συναντάτε. Ξέρουμε ότι είναι αποτελεσματικό, οπότε γιατί να μη χαμογελάτε πιο συχνά;

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. Είναι σημαντικό να καλομαθαίνετε τον εαυτό σας πότε πότε και δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από ένα μασάζ. Εάν δεν το έχετε κάνει και δεν έχετε νιώσει την απόλαυση που ακολουθεί, χάνετε μια από τις μεγαλύτερες ηδονές στη ζωή και τον ορισμό της χαλάρωσης.

ΜΗΝ ΕΠΙΚΡΙΝΕΤΕ. Η εποικοδομητική κριτική μπορεί να βοηθά, αλλά ο έπαινος βοηθά ακόμα περισσότερο. Οι γονείς συχνά μαθαίνουν ότι το καρότο είναι καλύτερο από το μαστίγιο, όμως δείχνουμε διστακτικοί να μεταφέρουμε αυτή τη γνώστη σε άλλους τομείς της ζωής μας. Δοκιμάστε το για μια εβδομάδα και παρακολουθήστε τα αποτελέσματα.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΕΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ. Εάν κοιμάστε ακόμα στο στρώμα που είχατε πριν από 15 χρόνια, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χάνετε. Ένα καλό κρεβάτι είναι το κλειδί για καλό βραδινό ύπνο, ο οποίος καθορίζει τη διάθεσή σας την επόμενη ημέρα.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΗ ΖΗΛΕΙΑ. Η ζήλεια είναι «διαβρωτικό» συναίσθημα. Τι σημασία έχει εάν ο γείτονας αγόρασε καινούργιο αυτοκίνητο, η φίλη σας φορά το τελευταίο μοντέλο γνωστής μάρκας και ο συνάδελφος έχει το τελευταίο iΡhone; Περάστε καλά με όσα έχετε- συμπεριλαμβανομένων φίλων και οικογένειας- αντί να στενοχωριέστε για όσα δεν έχετε.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

ΑΚΟΥΣΕ ΦΙΛΕ ΔΥΟ ΠΕΝΙΕΣ(στο μπουζούκι ο Παναγιώτης ) ΑΓΝΑΝΤΑ

Loading...

zoni asfaleias sos

Loading...

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

ΑΜΕΡΙΚΗ 2001

Loading...

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

GREECE ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς

Loading...

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).