Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Κινητά: προσοχή μετά τα 30 λεπτά


Δεν κατέληξε σε συμπεράσματα η μελέτη Ιnterphone, η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, για τη σχέση ανάμεσα στη χρήση των κινητών τηλεφώνων και σε ορισμένους τύπους καρκίνου του εγκεφάλου. Οι ερευνητές επισήμαναν μεθοδολογικά και άλλα προβλήματα και ζητούν να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες.

Η μελέτη διεξήχθη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), διήρκεσε 10 χρόνια, περιέλαβε 12.848 ανθρώπους και δέχθηκε έντονες κριτικές επειδή χρηματοδοτήθηκε κατά 25% από... εταιρείες που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε πως τα αποτελέσματα δείχνουν έναν εν δυνάμει κίνδυνο για την υγεία από την εντατική χρήση του κινητού (ως «εντατική χρήση»- heavy use- ορίστηκαν τα 30 ή περισσότερα λεπτά τηλεφωνημάτων την ημέρα), απαιτείται όμως περαιτέρω έρευνα για να υπάρξουν περισσότερο κατηγορηματικές απαντήσεις.

«Η μελέτη δεν αποκαλύπτει αυξημένο κίνδυνο, αλλά δεν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επειδή υπάρχουν αρκετά ευρήματα που υποδεικνύουν έναν εν δυνάμει κίνδυνο», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Ιnterphone Ελίζαμπεθ Κάρντις.

Στο πλαίσιο της μελέτης εξετάστηκαν υγιείς χρήστες κινητών τηλεφώνων και χρήστες που είχαν εμφανίσει δύο τύπους καρκίνου του εγκεφάλου, γλοιώματα και μηνιγγιώματα (καρκινοπαθείς ήταν οι 5.150 από το δείγμα). Αυτοί που χρησιμοποιούν περισσότερο το κινητό φάνηκε ότι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν και τους δύο τύπους καρκίνου. Οπως όμως εξήγησαν οι ερευνητές, «προκαταλήψεις και σφάλματα» στη μελέτη δεν επέτρεψαν να αποδειχθεί μια αιτιακή σχέση.

Μάλιστα τα αποτελέσματα έδειξαν πως συνολικά οι χρήστες κινητών τηλεφώνων εμφανίζουν χαμηλότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του εγκεφάλου από ό,τι οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν κινητό, αλλά τα μεθοδολογικά προβλήματα της μελέτης καθιστούν το εύρημα αναξιόπιστο- ούτως ή άλλως, οι επιστήμονες θεωρούν απίθανο να οφείλεται σε κάποια προστατευτική επίδραση από τη χρήση του κινητού.

Λάθος μεθοδολογία
Ο διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνας για τον Καρκίνο του ΠΟΥ, η οποία συντόνισε τη μελέτη, δήλωσε πως οι αλλαγές που επήλθαν στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το κινητό και οι χαμηλότερες εκπομπές ακτινοβολίας από τις συσκευές από τότε που άρχισε η μελέτη, το 2000, υποδεικνύουν ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για τη σχέση των κινητών με τον καρκίνο του εγκεφάλου.
Εξάλλου, μερικοί ιατρικοί εμπειρογνώμονες υποστήριξαν εξαρχής ότι η συγκεκριμένη μελέτη έχει μεθοδολογικά ελαττώματα επειδή, αντί να παρακολουθηθούν οι συμμετέχοντες σε αυτήν, τους ζητήθηκε να προσπαθήσουν να θυμηθούν πόσο ακριβώς χρόνο και σε ποιο αυτί χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους τα δέκα προηγούμενα χρόνια...

Επιπλέον ερωτήματα δημιουργήθηκαν σχετικά με την επιρροή των εταιρειών κινητών τηλεφώνων στη μελέτη, αφού οι εν λόγω εταιρείες προσέφεραν σχεδόν το ένα τέταρτο της χρηματοδότησής της, η οποία έφτασε τα 23,98 εκατ. δολάρια.
«Δεν είμαι σίγουρη πως είναι ασφαλή»
«Δεν λέω στον κόσμο να σταματήσει να χρησιμοποιεί το κινητό. Λέω πως δεν μπορώ να σας πω αν τα κινητά είναι επικίνδυνα, μπορώ όμως να σας πω ότι δεν είμαι σίγουρη πως είναι ασφαλή», λέει η δρ Ντέβρα Ντέιβις, καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Ορος Σινά στη Νέα Υόρκη. Επισημαίνει ότι από τη μελέτη ελέγχθηκαν μόνο δύο τύποι καρκίνου του εγκεφάλου καθώς και ότι ο ορισμός της μελέτης Ιnterphone για τον «τακτικό» χρήστη δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή χρήση των κινητών.
«Η σύγκριση που έκαναν δεν ήταν μεταξύ ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν κινητά και σε ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούσαν. Ηταν μεταξύ ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν το κινητό τους λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα και περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα».

Στο πλαίσιο της μελέτης, τακτικός χρήστης κινητού λογιζόταν κάποιος που επί τουλάχιστον έξι μήνες έκανε ένα τηλεφώνημα την εβδομάδα. Τα αποτελέσματά της βασίστηκαν σε χρήστες που μιλούσαν κατά μέσο όρο από 120΄ ως 150΄ τον μήνα. Σήμερα οι περισσότεροι χρήστες υπερβαίνουν κατά πολύ αυτό τον χρόνο.

«Στις ΗΠΑ του 2010 μερικοί θα μιλούσαν τόσο στο κινητό τους μέσα σε μια εβδομάδα», επισήμανε η Ντέιβις.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Αγγελόπουλος

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

Powered By Blogger

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).