Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

«Επιχείρηση» καθαρό και υγιές δέρμα...


Ζυγίζει σχεδόν τέσσερα κιλά και καλύπτει επιφάνεια περίπου 2 τετραγωνικών μέτρων. Με αυτές τις… διαστάσεις, το δέρμα κερδίζει επάξια τον τίτλο του μεγαλύτερου οργάνου του ανθρώπινου σώματος – και επειδή έχει πολλές και σημαντικές λειτουργίες, χρειάζεται καθημερινή φροντίδα για να διατηρεί την υγεία του και να είναι ελκυστικό.
Το δέρμα είναι το διαχωριστικό όριο ανάμεσα στον εξωτερικό κόσμο και σε ό,τι περιέχει το σώμα στο εσωτερικό του. Αποτελεί επίσης βασικό τμήμα της ρύθμισης της σωματικής θερμοκρασίας (ας όψεται η εφίδρωση γι’ αυτό), μας προστατεύει από την αφυδάτωση, την σκόνη, τα μικρόβια και την ηλιακή ακτινοβολία, και μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε ό,τι μας περιβάλλει.
Είναι επίσης η εικόνα μας – και όσο πιο όμορφο είναι, τόσο πιο ελκυστικούς μας καθιστά. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι ο συστηματικός και καλός καθαρισμός, η επαρκής ενυδάτωση και η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών είναι απαραίτητα για να λάμπει και να είναι νεανικό. Η κυρία Κατερίνα Λαμπρινοπούλου, διδάκτωρ Δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής και της Αμερικανικής Δερματολογικής Εταιρείας, δίνει μια σειρά από συμβουλές για να το φροντίζουμε σωστά τώρα το καλοκαίρι.
Πλύσιμο του προσώπουΌταν πλένετε το πρόσωπό σας, πρέπει να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό (το πολύ ζεστό ή παγωμένο νερό το ξεραίνει), απαλό σαπούνι χωρίς ερεθιστικές ουσίες (ιδίως εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα) και... τα δάκτυλά σας (και όχι κάποιο πανί που μπορεί να είναι σκληρό για το δέρμα). Μετά το τέλος του πλυσίματος, πρέπει να ξεβγάζετε καλά το δέρμα σας και να το στεγνώνετε ταμποναριστά με μία απαλή, βαμβακερή πετσέτα, χωρίς να το τρίβετε.
Αν είστε γυναίκα και βάφεστε, πρέπει καθημερινά, πριν το πλύσιμο, να αφαιρείται πλήρως το μακιγιάζ χρησιμοποιώντας σκευάσματα εξειδικευμένα για την αντίστοιχη περιοχή, αφού ένα σκεύασμα που μπορεί να είναι ιδανικό για την αφαίρεση του μακιγιάζ από το δέρμα του προσώπου μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στα μάτια.
Εάν βρίσκεστε στις διακοπές και έχετε ξεχάσει να πάρετε μαζί τα ανάλογα σκευάσματα, τότε μετά τη χρήση ενός γενικού καθαριστικού θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε άφθονο νερό για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ.
Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή, πρέπει να επιλέγουν καθαριστικά με τη μορφή σαπουνιού. Όσοι έχουν ξηρό δέρμα, πρέπει να προτιμούν γαλακτώματα και να αποφεύγουν τη χρήση νερού της βρύσης γιατί μπορεί να επιτείνει την ξηρότητα (να προτιμούν ειδικά νερά για ξηρό δέρμα).
Για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, να χρησιμοποιείτε βαμβάκι και ενυδατική κρέμα ώστε να μην υποστεί βλάβες η ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Αν χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα, θα χρειασθείτε ένα προϊόν με λιπαρή βάση (όπως το baby oil) για να την αφαιρέσετε (μην ανησυχείτε για το δέρμα γύρω από τα μάτια, δεν παθαίνει κάτι από το baby oil).
Γενικώς, συνιστάται πλύσιμο του προσώπου μία φορά το πρωί και μία το βράδυ, εκτός κι αν μεσολαβεί άσκηση ή κοπιώδης δραστηριότητα, που προκαλεί εφίδρωση.
Αν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό και εύκολα ερεθίζεται, πιθανώς αρκεί καλό πλύσιμο μία φορά την ημέρα. Αν, αντιθέτως, είναι λιπαρό ή επιρρεπές στα μαύρα στίγματα ή την ακμή, πρέπει να το πλένετε δύο φορές (κατά προτίμηση με προϊόντα ειδικά για λιπαρό δέρμα) - εκτός κι αν βρίσκεστε σε πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον, οπότε μπορεί να χρειάζεται πλύσιμο πιο συχνά.
Όσον αφορά την ενυδάτωση του προσώπου, το πόσο συχνά θα χρησιμοποιείτε υδατική κρέμα εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, την ηλικία σας και το αν έχετε ειδικά προβλήματα, όπως ακμή. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, μπορεί να μην χρειάζεστε ενυδάτωση, ενώ κι αν ακόμα σας είναι απαραίτητη πιθανώς αρκεί ένα ελαφρύ προϊόν με βάση έλαιο και νερό. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, προτιμήστε κάποιο που θα περιέχει καλή αναλογία ελαίων και νερού και καθόλου δυνατές χρωστικές, αρώματα ή άλλα πρόσθετα.
Προσοχή: στη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να χρησιμοποιείτε υδατική κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας από τον ήλιο (SPF), ακόμα κι αν έχει συννεφιά.
Μπάνιο χωρίς ξηρότηταΤο καθημερινό μπάνιο είναι απαραίτητο όχι μόνον για την σωστή φροντίδα του δέρματος, αλλά και για καλή υγιεινή. Ειδικά το καλοκαίρι, ο μέσος άνθρωπος κάνει μπάνιο μία ή δύο φορές την ημέρα (αναλόγως με το επίπεδο των δραστηριοτήτων τους). Επειδή, όμως, με το μπάνιο αφαιρείται το φυσικό λίπος από το δέρμα _ γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και ερεθισμό _ ακολουθήστε τις εξής συμβουλές:
* Να κάνετε μπάνιο μία φορά την ημέρα. Γενικά είναι αρκετό για καλή υγιεινή _ εκτός κι αν έχει κανείς πολύ λιπαρό δέρμα, γυμνάζεται ή ζει σε πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον, οπότε χρειάζεται μπάνιο δύο φορές την ημέρα. Αν, όμως, έχετε πολύ ξηρό δέρμα, ίσως είναι προτιμότερο να κάνετε μπάνιο μέρα παρά μέρα – εκτός, βεβαίως, κι αν κολυμπήσετε, οπότε απαραιτήτως μετά χρειάζεστε ντους.
* Να χρησιμοποιείτε ελαφρώς ζεστό νερό και να ολοκληρώνετε σύντομα το μπάνιο σας. Το καυτό νερό και το παρατεταμένο μπάνιο αφαιρούν ακόμα περισσότερο λίπος από το δέρμα. Αν θέλετε να κάνετε αφρόλουτρο, φροντίστε η διάρκειά του να μην υπερβαίνει τα 15 λεπτά.
* Να χρησιμοποιείτε σαπούνια κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σας. Να προτιμάτε τα ήπια σαπούνια, με πρόσθετο λίπος και λάδι (προστίθενται μετά την διαδικασία κατασκευής του σαπουνιού). Αν κάνετε αφρόλουτρο, να προσθέτετε λάδι στο νερό.
* Να ξεβγάζεστε καλά και να σκουπίζεστε απαλά και «ταμποναριστά» - δηλαδή ακουμπώντας την πετσέτα στο δέρμα σας, χωρίς να το τρίβετε, ώστε να διατηρήσει κάποια υγρασία.
* Προτιμότερο είναι να στεγνώνεστε φορώντας μπουρνούζι και να μην χρησιμοποιείτε πετσέτα, ώστε να εκμηδενίζεται το τρίψιμο και να διατηρείται υγρασία στο δέρμα.
* Αμέσως μετά το στέγνωμα, να αλείφετε το δέρμα σας με μία υδατική κρέμα ή λάδι. Τα προϊόντα αυτά συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας του δέρματος, την οποία συχνά εξαντλούν το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής. Οι υδατικές κρέμες δρουν είτε «σφραγίζοντας» επιφανειακά το δέρμα, ώστε να μην διαφεύγει υγρασία, είτε απελευθερώνοντας με αργό ρυθμό νερό στο δέρμα. Φροντίστε, μόνο, να διαλέξετε μία που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας.
Αν έχετε δερματίτιδα…Παρ’ ότι το καθημερινό μπάνιο είναι απαραίτητο, αρκετές φορές δημιουργεί πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε άτομα τα οποία είτε πάσχουν από κάποιο δερματικό νόσημα είτε κάνουν παρατεταμένο μπάνιο ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν πολύ ζεστό νερό και ακατάλληλα για τον τύπο του δέρματός τους καλλυντικά προϊόντα.
Το πιο συχνό δερματικό νόσημα που δεν αντέχει το συχνό, ζεστό και παρατεταμένο μπάνιο είναι η ατοπική δερματίτιδα. Αν και συνήθως εμφανίζεται στα βρέφη και υποχωρεί μέχρι την σχολική ηλικία, μπορεί να συνεχιστεί και στους ενήλικες. Η ατοπική δερματίτιδα χαρακτηρίζεται από έντονη ξηρότητα και ερεθισμό του δέρματος, καθώς και κνησμό.
Οι πάσχοντες πρέπει να κάνουν σύντομα, χλιαρά ντους το πολύ μια φορά την ημέρα και έπειτα να χρησιμοποιούν οπωσδήποτε ενυδατική κρέμα. Κατάλληλα προϊόντα για τους ασθενείς αυτούς είναι όσα περιέχουν βρώμη, η οποία έχει αναπλαστική, ενυδατική, αντικνησμώδη και καταπραϋντική δράση.
Αν έχετε θυρεοειδή ή υπέρταση…Όσοι έχουν προβλήματα στον θυρεοειδή ή υπέρταση για την οποία λαμβάνουν καθημερινά διουρητικά φάρμακα, επίσης έχουν ιδιαίτερα ξηρό δέρμα, όποτε πρέπει να το φροντίζουν όπως οι πάσχοντες από ατοπική δερματίτιδα.
Αν έχετε ηλικία άνω των 50 ετών…Η ίδια συμβουλή αφορά και όσους έχουν περάσει τα 50 τους χρόνια, διότι μετά από αυτή την ηλικία οι σμηγματογόνοι αδένες (παράγουν το σμήγμα, δηλαδή το «λίπος» του δέρματος) υπολειτουργούν, με συνέπεια να έχουν αυξημένη ξηρότητα του δέρματος, η οποία επιτείνεται με τα συχνά, ζεστά μπάνια.
Άλλες προφυλάξεις* Φροντίστε τα σαπούνια και οι κρέμες που χρησιμοποιείτε να μην περιέχουν αρώματα και να μην κάνουν πολύ αφρό, διότι τα προϊόντα αυτά μπορεί να επιτείνουν την ξηρότητα. Επιπλέον, τα προϊόντα με αρώματα μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδα εξ επαφής αλλεργικού τύπου, ενώ αν τα αρώματα έχουν σαν πρώτες ύλες τα εσπεριδοειδή, υπάρχει ενδεχόμενο κατά την έκθεση στον ήλιο να προκαλέσουν σκούρες δερματικές κηλίδες.
* Όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ξηροδερμίας και έχουν περάσει τα 50 τους χρόνια, καλό είναι να αγοράζουν σαπούνια και κρέμες από το φαρμακείο ή ειδικά για την ηλικία τους, διότι τα προϊόντα αυτά είναι πιο φιλικά στο δέρμα.
* Να θυμάστε ότι τα αφρόλουτρα και οι κρέμες που περιέχουν ουρία, βρώμη και λάδι είναι αυτά που προσφέρουν την μεγαλύτερη ενυδάτωση στο δέρμα.
* Για καλύτερη υγιεινή, να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε σφουγγάρι όταν κάνετε μπάνιο, και να προτιμάτε κάποιο «γάντι» ή άλλο προϊόν από πετσέτα. Και αυτό, διότι το σφουγγάρι είναι σχεδόν πάντα υγρό και έτσι αποτελεί καλό έδαφος για την ανάπτυξη μυκήτων και μικροοργανισμών.
* Να απολυμαίνετε συχνά την μπανιέρα σας, ιδίως εάν κάνετε αφρόλουτρο και όχι ντους. Ο καλύτερος τρόπος απολύμανσης είναι να την γεμίζετε με νερό μία φορά την εβδομάδα, να προσθέτετε χλωρίνη και να την αφήνετε επί 3-4 ώρες.
* Αν χρησιμοποιείτε αποσμητικό, να προτιμάτε όσα δεν περιέχουν αρώματα. Τα περισσότερα αποσμητικά έχουν και αφιδρωτική δράση, και εάν περιέχουν και άρωμα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή και σκούρα απόχρωση στην επιδερμίδα.
Τα μαλλιάΤο λούσιμο εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών:
1. Λιπαρά μαλλιά. Να τα λούζετε μέρα παρά μέρα και να βάζετε μαλακτική κρέμα μόνο στις άκρες. Το σαμπουάν θα πρέπει να περιέχει παράγοντες που μειώνουν την έκκριση σμήγματος, όπως το σαλικυλικό οξύ.
2. Μαλλιά με πιτυρίδα. Να λούζεστε με αντιπιτυριδικά σαμπουάν και να βάζετε μαλακτική κρέμα στις άκρες. Τα σαμπουάν θα πρέπει να περιέχουν αντιμυκητιασικές ουσίες (όπως οι αζόλες) και κερατολυτικές ουσίες (όπως το σαλικυλικό οξύ).
3. Μαλλιά κανονικά. Να λούζεστε δύο φορές την εβδομάδα, βάζοντας μαλακτική κρέμα από τη μέση των μαλλιών και προς τις άκρες.
4. Μαλλιά ξηρά. Να λούζεστε μία έως δύο φορές την εβδομάδα, με σαμπουάν που θα περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες (όπως ελαιόλαδο, ουρία κ.ά.) και βάζοντας στη συνέχεια μαλακτική κρέμα.
5. Μαλλιά βαμμένα. Να λούζεστε όσο απαιτείται, αναλόγως με τον τύπο τους (λιπαρά, με πιτυρίδα κ.τ.λ.). Τα σαμπουάν όμως πρέπει να είναι ενυδατικά, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση μαλακτικής κρέμας.
Όσον αφορά το κούρεμα, η συχνότητά του εξαρτάται από την κατάσταση των μαλλιών και τις προσωπικές προτιμήσεις καθενός. Ωστόσο, μεγαλύτερη ανάγκη για συχνό κούρεμα έχουν τα ξηρά και βαμμένα μαλλιά.
Το ξύρισμαΤο ξύρισμα αποτελεί τον πιο συχνό και φθηνό τρόπο απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Εν τούτοις, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, ιδίως όταν αυτό είναι λεπτό, ξηρό ή πολύ ευαίσθητο.
Αν ξυρίζεστε με ξυραφάκι, φροντίστε να είναι πάντοτε κοφτερό. Αν είστε άνδρας, να μαλακώνετε πάντοτε τα γένια σας πριν τα ξυρίσετε, ακουμπώντας στο πρόσωπό σας για λίγα δευτερόλεπτα ένα πανί ποτισμένο με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε άφθονη κρέμα ξυρίσματος, για να τα μαλακώσετε ακόμα περισσότερο. Να ξυρίζεστε περνώντας μία φορά το ξυράφι από το δέρμα σας, με φορά ίδια με αυτήν προς την οποία αναπτύσσονται οι τρίχες. Να αποφεύγετε να ξυρίζεστε «κόντρα», διότι μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό του δέρματος.
Αν είστε γυναίκα, να χρησιμοποιείτε μία κρέμα ή ένα υδατικό ζελ όταν ξυρίζετε τα πόδια σας, φροντίζοντας και εσείς να ξυρίζεστε προς την φορά που αναπτύσσονται οι τρίχες.
Αν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική ξυριστική μηχανή, φροντίστε να την μετακινείτε απαλά πάνω στο δέρμα σας, διότι η πίεση επίσης μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Οι μηχανές αυτές είναι πιο αποδοτικές όταν χρησιμοποιούνται σε στεγνό, τεντωμένο, χωρίς ιδρώτα ή λίπος δέρμα.
Αν ερεθιστεί το δέρμα σας, χρησιμοποιήστε μία λοσιόν χωρίς αλκοόλ (αιθυλική ή ισοπροπυλική αλκοόλη), διότι τα προϊόντα με αλκοόλ μπορεί να προκαλούν αίσθημα δροσιάς λόγω της εξάτμισης του αλκοόλ από το δέρμα, αλλά δεν βοηθούν στ' αλήθεια το ερεθισμένο δέρμα.
Αν, τέλος, κοπείτε την ώρα που ξυρίζεστε, χρησιμοποιήστε κάποιο ήπιο αντισηπτικό για να σταματήσει η αιμορραγία και να καταπραϋνθεί ο ερεθισμός.
Ο τρόπος ζωήςΓια να είναι υγιές το δέρμα σας δεν πρέπει να το φροντίζετε μόνον εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά. Επειδή ο τρόπος ζωής παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και την εμφάνιση του δέρματος, η κυρία Λαμπρινοπούλου:
* Να τρώτε υγιεινά. Ο οργανισμός χρειάζεται επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων για να διατηρεί υγιές το δέρμα. Να τρώτε άφθονα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια και ψάρια - και να πίνετε άφθονο νερό.
* Να γυμνάζεστε. Η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται ο τόνος και η χροιά του δέρματος.
* Να κοιμάστε καλά. Αν δεν κοιμάστε αρκετά ή η ποιότητα του ύπνου σας είναι κακή, θα φανεί στο πρόσωπό σας. Η έλλειψη ύπνου κάνει το πρόσωπο να δείχνει «πρησμένο», θαμπό και γκριζοκίτρινο.
* Μην καπνίζετε. Το κάπνισμα δεν αυξάνει απλώς τον κίνδυνο αναπτύξεως σοβαρών ασθενειών, αλλά προκαλεί πρόωρη γήρανση και ρυτίδωση του δέρματος στο πρόσωπο.
* Προστατευθείτε από τον ήλιο. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο δημιουργεί κηλίδες, σκληρύνσεις και ρυτίδες, ενώ αυξάνει και τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του δέρματος. Να φοράτε λοιπόν συνεχώς άφθονο αντηλιακό, να επαναλαμβάνετε την επάλειψη κάθε 1-2 ώρες και να μην βγαίνετε στον ήλιο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Ρεπορτάζ: Ρούλα Τσουλέα

Πηγή : ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

Powered By Blogger

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).