Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Η ζήλια είναι ένα υγιές συναίσθημα

Η ζήλια είναι ένα υγιές συναίσθημα που αποτελεί ένα σημάδι ότι κάτι μέσα στον εσωτερικό μας άνθρωπο έχει πονέσει. Μέχρι ενός σημείου και έντασης είναι εντελώς  αναμενόμενο να εκδηλωθεί στις στενές διαπροσωπικές σχέσεις όπως είναι η σχέση του ζευγαριού. Μάλιστα όσο πιο πολλά σημαίνει για μας μία σχέση τόσο πιο έντονα μπορεί να εκδηλωθούν τα σημάδια της ζήλιας.
Η ζήλια μπορεί να βασίζεται σε «υποθέσεις» του/της συντρόφου ή ακόμα και σε πραγματικά γεγονότα. Η αλήθεια είναι ότι η αφοσίωση και η δέσμευση χτίζουν την εμπιστοσύνη του ενός προς τον άλλο και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αποτελούν θεμέλιο λίθο ευτυχίας και αρμονίας στη σχέση του ζευγαριού.
Τι γίνεται όμως όταν ο ένας από τους δύο βασανίζεται από τέτοιες σκέψεις και συναισθήματα με τέτοιο τρόπο ώστε καβγάδες και συγκρούσεις έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια και μάλιστα για «υποθετικούς λόγους»; Τι γίνεται όταν η ζήλια αποτελεί μία «ερμηνεία» ενός περιστατικού μέσα από τα μάτια του φόβου και της ανασφάλειας; 
Η αλήθεια είναι ότι η ζήλια προβάλει όταν αισθανθούμε πως κάτι απειλεί τη σχέση μας και νιώσουμε φόβο γι αυτή.
Καταρχήν θα πρέπει να πούμε ότι, όταν ξεπερνά τα όρια, βασίζεται σε μία ερμηνεία ενός γεγονότος από την οπτική μας γωνία η οποία όμως, χαρακτηρίζεται από ανασφάλεια ίσως και φόβο τα οποία με τη σειρά τους βασίζονται στην εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.
Με άλλα λόγια ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε εξαρτάται από το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και η αυτοεικόνα μας επηρεάζεται από τις προηγούμενες εμπειρίες μας ( αν με έχει απατήσει κάποιος σύντροφος στο παρελθόν δε θέλω να μου συμβεί ξανά ) ή ακόμα και την συναισθηματική μας κατάσταση ( φόβος να μη χάσουμε τον/την σύντροφό μας ) και την προσωπικότητα μας γενικότερα ( με υψηλή ή χαμηλή αυτοεκτίμηση ).
Πώς να την αντιμετωπίσω;
1)  Ένα πρώτο βήμα για την αντιμετώπισή της είναι να αναγνωρίσω ότι «έχω θέμα με τη ζήλια », η αναγνώριση δηλ. ότι είμαι υπεύθυνος γι αυτή και ότι μπορώ να πω όχι.
2)  Ένα δεύτερο βήμα είναι να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου τι σημαίνει για μένα η ζήλια; Αν τη θεωρώ απόδειξη αγάπης και ενδιαφέροντος αλλά ο/η σύντροφός μου ταλαιπωρείται από αυτή ίσως θα ήταν καλύτερο για την σχέση μας να δώσω περισσότερη σημασία στο πώς νιώθει εκείνος/η όταν ζηλεύω. Ας μην ξεχνάμε ότι μικρά πράγματα καταστρέφουν την ομορφιά μιας σχέσης.
3)  Επίσης, σημαντικό είναι να αναγνωρίσω τους φόβους και τις ανασφάλειες μου και να τις αντιμετωπίσω.
 4)  Ας ελέγξω τις υποθέσεις και τις ερμηνείες μου ή καλύτερα παρερμηνείες μου. Ας συζητήσω ανοικτά με τον/την σύντροφό μου για το πώς νιώθω και ας ακούσω και την δική του πλευρά.
 5)  Ας αναγνώρισε πώς το παρελθόν μου  ( με τις ίσως κακές εμπειρίες) επηρεάζει το παρόν μου και το μέλλον μου. Ας βάλω ένα τέλος σε αυτό. Αν χρειάζεται να μάθω μέσα από αυτό θα είναι μεγάλη ωφέλεια για μένα.
6) Ας αλλάξω την εικόνα που έχω για τον εαυτό μου. 

7)ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΕΒΑΛΑ!!!!!  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ !!!!!!ΠΑΑΠΟΝΑΚΙ!!!


powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

ΑΚΟΥΣΕ ΦΙΛΕ ΔΥΟ ΠΕΝΙΕΣ(στο μπουζούκι ο Παναγιώτης ) ΑΓΝΑΝΤΑ

Loading...

zoni asfaleias sos

Loading...

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

ΑΜΕΡΙΚΗ 2001

Loading...

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

GREECE ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς

Loading...

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).