Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Πως θα αντιμετωπίσω τη μελαγχολία;

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να περάσουν μια περίοδο στη ζωή τους κατά την οποία η διάθεση τους είναι πεσμένη, ίσως και να παρατηρούνται συμπτώματα όπως έλλειψη ενέργειας, απομόνωση, παραίτηση από προηγούμενες δραστηριότητες, αλλαγές στη διατροφή και τον ύπνο.


Τι μπορούμε να κάνουμε για να νιώσουμε καλύτερα;


-Μιλήστε για αυτά που βιώνετε. Είναι πολύ σημαντικό να μιλήσετε σε κάποιον που μπορείτε να εμπιστευθείτε για τα ζητήματα που σας απασχολούν και τα συναισθήματα σας γύρω από αυτά. Όλοι μας έχουμε ανάγκη από την έκφραση των σκέψεων μας και το μοίρασμα αυτών. Τις περισσότερες φορές ακούγοντας τον εαυτό μας να περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ξαφνικά δεν μας φαίνεται τόσο δραματική η κατάσταση και πιθανόν εμείς οι ίδιοι να βρούμε μια λύση. Επίσης το μοίρασμα αυτών που μας στεναχωρούν με κάποιον μας αποφορτίζει άμεσα και ισχύει πολλές φορές ότι ‘πόνος μοιρασμένος είναι πόνος μισός’. Έχοντας ακούσει τον ίδιο μας τον εαυτό να περιγράφει το πρόβλημα συχνά ο υποσυνείδητος νους επεξεργάζεται τις πληροφορίες και κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί ξαφνικά να οδηγηθούμε σε μια λύση σε ανύποπτη στιγμή.


-Κρατήστε Ημερολόγιο δραστηριοτήτων. Πολλές φορές οι άνθρωποι με κατάθλιψη νιώθουν ότι η ημέρα τους είναι άδεια, ότι δεν έχει ενδιαφέρον. Κρατήστε ένα καθημερινό πρόγραμμα με όσα πρόκειται να κάνετε την εβδομάδα που έρχεται από την πρώτη ώρα που ξυπνάτε μέχρι την ώρα που θα πέσετε για ύπνο. Εάν θεωρείτε ότι δεν έχετε κάτι σημαντικό να κάνετε μην ξεχνάτε πολύ απλά πράγματα όπως ότι θα κάνετε μπάνιο, θα πάρετε πρωινό, θα διαβάσετε ένα βιβλίο, θα κάνετε τα ψώνια. Η άποψη σας για την καθημερινότητα σας παίζει σημαντικό ρόλο στο συναίσθημα σας. Χρειάζεται να νιώθετε ότι η ημέρα σας είναι γεμάτη, ότι έχει δομή. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι είναι ανθρώπινη ανάγκη το πρόγραμμα και η σταθερότητα στην ημέρα μας. Όταν θεωρείτε ότι δεν έχετε σημαντικά πράγματα να κάνετε μέσα στην ημέρα σας οι σκέψεις που κάνετε είναι αρνητικές. Φροντίστε λοιπόν να καταγράψετε όλες τις δραστηριότητες των ημερών της εβδομάδας που έρχεται ώστε να περιορίζονται οι πιθανότητες να κάνετε αρνητικές σκέψεις.


-Ξεκινήστε μια δραστηριότητα/χόμπι που να σας εκφράζει. Για να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη φροντίστε να βρείτε μια δραστηριότητα που να σας αρέσει και να σας ταιριάζει. Μπορεί να είναι η φυσική άσκηση ή η ενασχόληση με την τέχνη ή η μαγειρική. Κατά αυτόν τον τρόπο θα νιώθετε ότι αξιοποιείτε την ενέργεια σας, ότι είστε δημιουργικός/ή. Θα πρέπει βέβαια να τονιστεί η σημασία της αερόβιας άσκησης στη βελτίωση της διάθεσης σας (όπως το γρήγορο περπάτημα, το τρέξιμο, το ποδήλατο, το κολύμπι, ο χορός κ.α.). Κατά την αερόβια άσκηση ελευθερώνονται οι ενδορφίνες, το φυσικό αντικαταθλιπτικό του οργανισμού μας.


-Φροντίστε τον εαυτό σας. Όταν λοιπόν αθλείστε αυτομάτως νιώθετε καλύτερα αφού σας βοηθούν οι ενδορφίνες που βελτιώνουν τη διάθεση, όμως ταυτόχρονα βελτιώνεται η εξωτερική σας εμφάνιση και η εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας γίνεται καλύτερη. Βοηθούν επίσης η υγιεινή διατροφή, ο καλός ύπνος (7-9 ώρες) και η προσεγμένη εμφάνιση στη βελτίωση του συναισθήματος.


-Προσπαθήστε να διώχνετε τις αρνητικές σκέψεις. Καθοριστικός παράγοντας στο χειρισμό των συναισθημάτων μας είναι η εκπαίδευση στην αναγνώριση των σκέψεων που κάνουμε. Αφού εντοπιστούν οι σκέψεις που κάνουμε μπορούμε να τις αξιολογήσουμε και να κρίνουμε εάν είναι αρνητικές. Ίσως έχουμε δραματοποιήσει μια κατάσταση, ίσως βλέπουμε μόνο τα αρνητικά, ίσως βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε συνειδητά πλέον, να διώξουμε την αρνητική σκέψη και να την αντικαταστήσουμε με μια θετική. Για παράδειγμα μπορεί να σκεφθώ ‘θα μείνω για πάντα μόνος/η’ όμως μπορώ να αντικαταστήσω αυτή τη σκέψη με το ‘δεν είμαι ο μόνος/ η μόνη που δυσκολεύεται να βρει σύντροφο’ ή ‘όπως είχα βρει στο παρελθόν σύντροφο θα ξαναβρώ, απλώς χρειάζεται χρόνος’.
Οι άνθρωποι που βιώνουν συμπτώματα κατάθλιψης συνήθως χρωματίζουν τα πράγματα γύρω τους με μαύρο χρώμα: τον εαυτό τους, τον κόσμο και το μέλλον. Εάν ξεκινήσετε με το να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας και βελτιώσετε τη σχέση σας με τον εαυτό σας, θα αρχίσετε να βλέπετε τα καλά στον κόσμο γύρω σας αλλά και να κάνετε όνειρα για το μέλλον.


Ένας ειδικός (ψυχολόγος / ψυχίατρος) μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και σε άλλα ζητήματα που να σας απασχολούν μέσω σωστής ψυχοθεραπείας και υποστήριξης..


MSc Χριστίνα Χελιώτη
Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια
Ψυχιατρική Κλινική Λυράκου


powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

ΑΚΟΥΣΕ ΦΙΛΕ ΔΥΟ ΠΕΝΙΕΣ(στο μπουζούκι ο Παναγιώτης ) ΑΓΝΑΝΤΑ

Loading...

zoni asfaleias sos

Loading...

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

ΑΜΕΡΙΚΗ 2001

Loading...

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

GREECE ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς

Loading...

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).