Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ 7 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ


ΦΙΛΙΑ
τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα
Λένε πως η φιλία είναι ένα είδος έρωτα. Και κάτι παραπάνω. Η φιλία είναι έρωτας χωρίς σεξ αλλά γεννά συναισθήματα το ίδιο δυνατά όπως και ο έρωτας. Φίλος είναι εκείνος που φέρνει στην επιφάνεια την πιο καλή πλευρά μας, την πιο ειλικρινή, την πιο ανιδιοτελή, την πιο ευγενική. Για να διατηρήσει κανείς αυτό το τόσο πολύτιμο συναίσθημα, χρειάζεται να επιστρατεύσει όλη του την ευφυία, όλη του την ενεργητικότητα, όλη του την καλοσύνη, όλη του την ανεκτικότητα, όλη του την πνευματικότητα. Γιατί ο φίλος είναι καθρέφτης του καλύτερου εαυτού του. Γι’ αυτό το να χάσει κανείς ένα φίλο είναι Σα να χάνει ένα από τα προνόμια που του χάρισε η ζωή. Και η απώλεια αυτή είναι πολύ επώδυνη. Υπάρχουν, όμως, και πολλές διάφορες ανάμεσα στην φιλία και τον έρωτα. Από το φίλο σου Δε μπορείς να ζητάς πολλά, γιατί η φιλία είναι μια ελεύθερη σχέση που επιτυγχάνεται με τη συγκατάθεση και των δυο, ενώ ο έρωτας είναι μια σχέση στην οποία εμπλέκεται το πάθος και επομένως συχνά είναι μη ελεγχόμενη.
Συχνά ακόμη και η πιο ισχυρή φιλία μπορεί να περάσει μια μεγάλη δοκιμασία. Αρκεί μια ακραία συμπεριφορά, μια κουβέντα παραπάνω, μια προσβλητική φράση. Πιο είναι το αντίδοτο; Να μάθετε ποιες είναι οι σωστές κινήσεις για να κρατάτε τους φίλους σας. Και να αποφεύγετε τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα. Και αυτό το άρθρο δε μιλάει για το τι είναι φιλία αλλά για το τι ΔΕΝ είναι φιλία. Να θυμόμαστε όλοι μας πάντα λοιπόν ότι φιλία δεν είναι...

Εξάρτηση.
Αν χτυπάμε πολύ συχνά την πόρτα του φίλου μας, τότε θα καταλήξουμε απόλυτα εξαρτημένοι από αυτόν. Η φιλία είναι συνάντηση μεταξύ ίσων, ακόμη και αν οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες είναι διαφορετικές. Και αυτό διότι στηρίζεται στην αξιοπρέπεια και Δε μπορεί να επιζήσει αν ο ένας από τους δυο έχει συνεχώς την ανάγκη του άλλου. Σε μια σχέση φιλίας δε γίνεται ανεκτή η έλλειψη ισορροπίας σε θέματα που τον “κρατά” στο χέρι, επειδή εκμεταλλεύεται τις ανάγκες του. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ζητάμε τη βοήθεια του φίλου μας. Σημαίνει, όμως, ότι η μεταξύ μας σχέση δεν μπορεί να είναι σχέση εξάρτησης.


Ζήλια.
Στη φιλία δε χωρούν ζήλιες. Πολλοί πιστεύουν ότι το να είσαι φίλος με κάποιον σημαίνει ότι αποτελεί και ιδιοκτησία σου. Αλλά αυτό δε μπορεί να ισχύει, κυρίως όταν τα χρόνια περνούν και οι παιδικές φιλίες δίνουν τη θέση τους σε μια διεύρυνση του κοινωνικού κύκλου. Άλλωστε, οι μοναδικότητα δεν εξαρτάται από τοις κοινωνικές επαφές. Δυο άνθρωποι στέλνουν μηνύματα φιλίας ο ένας στον άλλον, ακόμη και όταν βρίσκονται μέσα σε πολύ κόσμο και υποχρεώνονται να μιλούν με όλους τους άλλους. Οι σκηνές και οι εκρήξεις ζήλιας αποτελούν δείγμα ανωριμότητας και καταστρέφουν τη σχέση.

Πλήξη.
Με τους πραγματικούς μας φίλους δε νιώθουμε ποτέ πλήξη. Δεν υπάρχουν τυπικότητες, αλλά πάθος για τα ίδια ενδιαφέροντα. Στις μεταξύ τους συζητήσεις οι φίλοι μιλούν για θέματα ουσιαστικά. Γιατί οι συζητήσεις με το φίλο μας, μας βοηθούν να κατανοούμε και τον ίδιο μας τον εαυτό. Δυο φίλους μπορεί να τους συνδέει ακόμη και η σιωπή. Είναι σε θέση να μιλούν με το δικό τους μυστικό κώδικα, κώδικα που κανένας ή τίποτα δε μπορεί να σπάσει. Μπορούν ακόμη να προγραμματίσουν κοινές διακοπές, αδιαφορώντας για το που θα βρεθούν. Γιατί η φιλία είναι και αναζήτηση νέων δρόμων επικοινωνίας και ευχαρίστησης. Διαφορετικά, το μόνο που μας συνδέει είναι το κουτσομπολιό και οι.... εξομολογήσεις.

Φθόνος.
Η αγάπη που νιώθουμε για το φίλο ή τη φίλη μας πρέπει να είναι τόσο δυνατή, ώστε να χαιρόμαστε με τη χαρά του και να πανηγυρίζουμε με τις επιτυχίες του. Δεν είναι φίλος αυτός που πιστεύει ότι σε μια τέτοια σχέση πρέπει και οι δυο να έχουν το ίδιο μερίδιο επιτυχίας και ευτυχίας. Και δεν είναι φίλος αυτός που φθονεί τον άνθρωπο με τον οποίο διάλεξε να μοιραστεί αυτό το θαυμάσιο συναίσθημα.

Αυστηρότητα.
Όταν αντιμετωπίζουμε μια δυσκολία ή έχουμε ένα πρόβλημα, θέλουμε το φίλο μας στο πλευρό μας, συμπαραστάτη, έτοιμο να βρει μια λύση και όχι αυστηρό κριτή, έτοιμο να μας ρίξει στην αρένα. Δε θέλουμε στο πλευρό μας έναν αγέλαστο τιμητή και κριτή των πάντων που δεν κάνει άλλη δουλειά από το να επισημαίνει τα ελαττώματα μας. Θέλουμε κάποιον που να μας συμβουλέψει, να μας κάνει καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κριτική και να μας επισημαίνει γλυκά τα λάθη μας.

Αξιοπρέπεια
Δύσκολο να κάνεις φίλη μια γυναίκα που κοιτά να σου αρπάξει τον άντρα ή να επωφεληθεί των λαθών σου για να ανέβει εις βάρος σου στην επαγγελματική κλίμακα. Στη βάση κάθε σχέσης εκτίμησης και εμπιστοσύνης βρίσκεται η ευπρέπεια. “Η φιλία” έλεγε ο Βολτέρος, “είναι ένα συμβόλαιο που υπογράφουν δυο έντιμοι άνθρωποι”. Ακόμη και αν ο φίλος μας είναι άψογος μαζί μας, αλλά συμπεριφέρεται απαίσια σε όλους τους άλλους, υπάρχει πρόβλημα. Είναι δυσάρεστο να σκέφτεσαι ότι ο φίλος ή η φίλη σου φέρεται ανήθικα και προκαλεί βλάβες στους άλλους. Στο κάτω κάτω φίλος σου έγινε επειδή εκτιμάς τις αρετές του.


Έρωτας
Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει δυο εραστές να λένε πως μετά το χωρισμό τους έμειναν δυο καλοί φίλοι; Σίγουρα πολλές! Στην πραγματικότητα σίγουρα ελάχιστες! Γιατί μπορεί μια βαθιά φιλία να εξελιχθεί σε έρωτα, αλλά το αντίθετο σπάνια συμβαίνει. Ανάμεσα στους πρώην εραστές εξακολουθεί να κυριαρχεί η πικρή γεύση του απολεσθέντος παραδείσου. Ανάμεσα τους μπορεί να αναπτυχθεί φιλία μόνο αν και οι δυο ξαναερωτευτούν δηλαδή να αποκτήσουν νέους εραστές.
Σκεφτείτε λίγο λοιπόν: Μήπως διαπράττετε και εσείς κάποιο ή κάποια από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα; Προσοχή, διότι δηλητηριάζετε καθημερινά τη φιλία σας. Τη φιλία που αν κοιτάξουμε βαθιά μέσα στο χρόνο, είναι μετά την οικογένεια, το καλύτερο πράγμα που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος και είναι κρίμα και άδικο να την καταστρέφουμε με τη συμπεριφορά μας. Μπορούμε ακόμα να τη σώσουμε!



Εκτύπωσε αυτή την ανάρτηση.

powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

Powered By Blogger

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).