Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Παλινδρόμηση των Ούρων - Ενδοσκοπική Θεραπεία



ΟΡΙΣΜΟΣ

Η παλινδρόμηση των ούρων ονομάζεται και κυστεονεφρική παλινδρόμηση ή και κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση. Είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία τα ούρα γυρίζουν από την ουροδόχο κύστη προς τα πίσω, δηλαδή προς τους νεφρούς, ενώ φυσιολογικά αυτό απαγορεύεται.

ΓΕΝΙΚΑ

Η ένωση των ουρητήρων με την ουροδόχο κύστη είναι φτιαγμένη από την φύση με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι δυνατός ο πισωγυρισμός των ούρων από την κύστη προς τους νεφρούς. Τα ούρα αφού αποθηκευθούν στην ουροδόχο κύστη, φυσιολογικά φεύγουν με την ούρηση, μέσω της ουρήθρας, προς τον εξωτερικό χώρο.
Εάν υπάρχει από κατασκευής του εμβρύου ατέλεια στην ένωση των ουρητήρων με την κύστη, τα ούρα ξαναγυρνούν προς τα πίσω στους νεφρούς (υπάρχει παλινδρόμηση των ούρων).

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ

Η παλινδρόμηση των ούρων δημιουργεί ουρολοιμώξεις, οι οποίες ως επί το πλείστον συνοδεύονται από υψηλό πυρετό. Ο πυρετός δηλώνει ότι φλεγμαίνει το νεφρικό παρέγχυμα και η φλεγμονή αυτή μπορεί να δημιουργήσει μόνιμες βλάβες στους νεφρούς. Σπάνια οι ουρολοιμώξεις που οφείλονται σε παλινδρόμηση των ούρων μπορεί να μην συνοδεύονται από πυρετό.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Η παλινδρόμηση των ούρων μπορεί να διαγνωσθεί αρκετές φορές προγεννητικά. Εάν στα προγεννητικά υπερηχογραφήματα του εμβρύου υπάρχει κατακράτηση ούρων στους νεφρούς (υδρονέφρωση) αυτό μπορεί να αντιστοιχεί σε ένα 10% των περιπτώσεων προγεννητικής διάγνωσης σε παλινδρόμηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το νεογέννητο μπαίνει σε μια καθημερινή προφυλακτική, σε μικρή δόση, αντιβιωτική αγωγή που θα αποτρέψει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την ουρολοίμωξη. Πολύ συχνά, οι παλινδρομήσεις δεν διαγιγνώσκονται προγεννητικά, με αποτέλεσμα το παιδί σε μικρή ηλικία να κάνει μια εμπύρετη ουρολοίμωξη, η οποία θα οδηγήσει σε παρακλινικές εξετάσεις, που θα δείξουν την παλινδρόμηση των ούρων. Οσο πιο μικρό είναι το παιδί που κάνει εμπύρετη ουρολοίμωξη, τόσο πιο πολλές είναι και οι πιθανότητες να βρεθεί παλινδρόμηση των ούρων. Στα κορίτσια βρίσκουμε συχνότερα κυστεονεφρικές παλινδρομήσεις μετά από μια εμπύρετη ουρολοίμωξη παρά στα αγόρια.
Η διάγνωση γίνεται μέσω μιας ακτινολογικής εξέτασης που λέγεται κυστεογραφία. Η κυστεογραφία θα δείξει και τον βαθμό της παλινδρόμησης. Οι παλινδρομήσεις ταξινομούνται σε πέντε στάδια, από σταδίου Ι έως σταδίου V.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Όταν διαγνωστεί παλινδρόμηση των ούρων σε ένα παιδί, το παιδί μπαίνει σε ένα πρωτόκολλο καθημερινής αντιβιωτικής αγωγής, ούτως ώστε να προστατευθούν οι νεφροί του. Ένα μεγάλο ποσοστό των κυστεονεφρικών παλινδρομήσεων, μπορεί να ιαθεί από μόνο του, με την ανάπτυξη και μόνο του παιδιού. Μεγαλώνοντας το παιδί μπορεί να τελειοποιηθεί η ένωση του ουρητήρα με την ουροδόχο κύστη και έτσι η παλινδρόμηση μπορεί να παύσει να υπάρχει από μόνη της, χωρίς καμία έξωθεν χειρουργική βοήθεια. Αυτό είναι δυνατόν να συμβεί μέχρι την ηλικία των 6-7 ετών.
Παλαιότερα, όταν δεν έφευγε από μόνη της αυτή η παλινδρόμηση ή όταν το παιδί έκανε συνεχείς ουρολοιμώξεις παρά την λήψη αντιβιωτικών, προχωρούσαμε σε μια μεγάλη ανοικτή χειρουργική επέμβαση (μετεμφύτευση ουρητήρων) κατά την οποία ξεμοντάραμε τους ουρητήρες από την ουροδόχο κύστη και τους ξαναφυτεύαμε σε αυτήν με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε τα ούρα να μην παλινδρομούν. Η επέμβαση αυτή απαιτούσε 6 ημέρες παραμονή του παιδιού στο νοσοκομείο με καθετήρα. Παρά την βαρύτητα της, η επέμβαση αυτή έχει σε έμπειρα χέρια άριστα ποσοστά επιτυχίας, της τάξης του 99%.

ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΥΣΤΕΟΝΕΦΡΙΚΗΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗΣ

Σήμερα πια, η πλειονότης των χειρουργικών επεμβάσεων για παλινδρόμηση των ούρων έχει αντικατασταθεί με την ενδοσκοπική επέμβαση.
Η ενδοσκοπική επέμβαση γίνεται με μια ελαφρά γενική αναισθησία (μέθη), διαρκεί 15-20΄ της ώρας και το παιδί φεύγει από το νοσοκομείο 2 ώρες μετά, χωρίς καθετήρα και χωρίς πόνο.
Η επέμβαση έγκειται στο να μειώσουμε το εύρος των στομίων με τα οποία τελειώνουν οι ουρητήρες στην ουροδόχο κύστη. Μπαίνουμε κατά την επέμβαση στην ουροδόχο κύστη του παιδιού με τα ειδικά οπτικά μας συστήματα και μέσω video-παρακολούθησης εγχύουμε με μια ειδική βελόνη στα στόμια των ουρητηρικών στομίων που παλινδρομούν 1 gr υαλουρονικού οξέως.
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσιολογικό συστατικό των ανθρωπίνων κυττάρων που αντικατέστησε τα τελευταία χρόνια παλαιότερα πλαστικά υλικά έγχυσης. Με αυτό το υλικό, δεν υπάρχουν πιθανότητες αντίδρασης του ανθρωπίνου σώματος και κατ’επέκταση δεν υπάρχουν επιπλοκές. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να μην υποχωρήσει η παλινδρόμηση, εφόσον το ποσοστό επιτυχίας των ενδοσκοπικών αυτών επεμβάσεων σε έμπειρα χέρια ανέρχεται στο 85-88%.

 – VIDEO






Video ενδοσκοπικής επέμβασης για κυστεονεφρική παλινδρόμηση
www.zoypanos.gr

powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

Powered By Blogger

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).