Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

Έρχονται τον Ιούνιο επιδοτούμενα κλιματιστικά .Πτώση πωλήσεων 40% έναντι του 2008


Σαν μάννα εξ ουρανού περιμένουν οι αλυσίδες ηλεκτρικών συσκευών από την κυβέρνηση το μέτρο της επιδότησης για την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων κλιματιστικών με νέα ενεργειακής κλάσης Α (τεχνολογία inverter).

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, το συγκεκριμένο μέτρο ενδέχεται να ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου και το ύψος της επιδότησης θα ανέρχεται στο 35% της αξίας του κλιματιστικού και μέχρι του ποσού των 500 ευρώ. Πάντως, το υπουργείο Ανάπτυξης κρατά κλειστά τα χαρτιά του, τόσο ως προς την ημερομηνία έναρξης ισχύος του μέτρου όσο και ως προς το ύψος της επιδότησης, αν και υπολογίζεται ότι θα ανακοινωθεί λογικά πριν από τις ευρωεκλογές.
Οι μεγάλες αλυσίδες ειδών ηλεκτρικών συσκευών περιμένουν με ανυπομονησία το μέτρο της επιδότησης αντικατάστασης των παλαιών ενεργοβόρων κλιματιστικών με νέα, τεχνολογίας inverter, καθώς εκτιμούν ότι θα αναζωογονήσει την αγορά κλιματιστικών, η οποία φέτος εμφανίζει πτώση της τάξεως του 40% έναντι του 2008, όταν πουλήθηκαν συνολικά 370.000 κομμάτια. Είναι αυτονόητο ότι και οι καταναλωτές που θέλουν να αντικαταστήσουν τις παλιές συσκευές τους περιμένουν το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο «μαγειρεύεται» εδώ και αρκετούς μήνες και πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους. Επισημαίνεται ότι οι περισσότερες από τις μεγάλες αλυσίδες έχουν ήδη προβεί σε «γενικές δοκιμές» ανακύκλωσης παλαιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών και πιέζουν για τη γενίκευση του μέτρου, προκειμένου η επιδότηση να περιλάβει και άλλες ηλεκτρικές συσκευές πέραν των κλιματιστικών.
Σύμφωνα με στοιχεία των αλυσίδων, η αγορά λευκών ηλεκτρικών συσκευών που η πορεία της συμβαδίζει με αυτήν της οικοδομικής δραστηριότητας καταγράφει στους πρώτους μήνες του 2009 πτώση περίπου 17%.

Κλιματιστικά νέας τεχνολογίας

Στελέχη της αγοράς υπολογίζουν ότι το κέρδος από την αντικατάσταση ενός παλαιού ενεργοβόρου κλιματιστικού με ένα νέο, τεχνολογίας inverter, είναι η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και 50%, γεγονός που αποτελεί ισχυρό οικονομικό κίνητρο για τους καταναλωτές και φυσικά και για το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, το οποίο σε περιόδους καύσωνα φτάνει σε οριακά επίπεδα λόγω των κλιματιστικών.
Πάντως, είναι σαφές ότι το κόστος των κλιματιστικών inverter είναι 300-400 ευρώ ακριβότερο σε σχέση με το αντίστοιχο κόστος κλιματιστικών συμβατικής τεχνολογίας. Ένα κλιματιστικό επώνυμης μάρκας νέας τεχνολογίας 10 ΒΤU κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχό του συμβατικό σχεδόν 600 ευρώ.

Σημαντικές διαφορές τιμών

Βεβαίως, ανάμεσα στις διάφορες μάρκες κλιματιστικών υπάρχουν σημαντικές διαφορές: μπορεί το καλύτερο 10άρι κλιματιστικό inverter να κοστίζει 1.000

ευρώ, όμως υπάρχουν και κλιματιστικά νέας τεχνολογίας 10άρια φθηνότερα 200 - 300 ευρώ, όπως επίσης και κλιματιστικά 9άρια με 500 ευρώ. Είναι γεγονός πάντως ότι τόσο με το μέτρο της επιδότησης όσο και χωρίς αυτό, ο ανταγωνισμός στην εν λόγω αγορά είναι μεγάλος και καλό είναι ο καταναλωτής να μην εξαντλήσει την τελική του επιλογή επισκεπτόμενος μόνο ένα κατάστημα αλλά περισσότερα.


Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέρχεται στο 35% της αξίας του κλιματιστικού και μέχρι του ποσού των 500 ευρώ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Πουλερές
πηγή:nea on-line

powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

ΑΚΟΥΣΕ ΦΙΛΕ ΔΥΟ ΠΕΝΙΕΣ(στο μπουζούκι ο Παναγιώτης ) ΑΓΝΑΝΤΑ

Loading...

zoni asfaleias sos

Loading...

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

ΑΜΕΡΙΚΗ 2001

Loading...

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

GREECE ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς

Loading...

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).