Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Νέοι φόροι σε καύσιμα, κινητά, σκάφη . Ανακοινώνεται σήμερα φοροεισπρακτικό πακέτο 2 δισ. ευρώ



Φοροκαταιγίδα 2 δισ. ευρώ εξαπολύει η κυβέρνηση για να καλύψει τη μαύρη τρύπα- ρεκόρ του προϋπολογισμού.

Σε αντίθεση με τις μόλις πριν από λίγες εβδομάδες διαβεβαιώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού ότι «πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η επιβολή νέων φόρων», αναμένεται σήμερα να ανακοινωθεί σειρά νέων φόρων όπως η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, η αύξηση του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, η επιβολή - για πρώτη φορά- φόρου στα καρτοκινητά τηλέφωνα και έκτακτης εισφοράς στους κατόχους σκαφών αναψυχής. Στο τραπέζι ήταν επίσης, μέχρι και αργά χθες το βράδυ, και η επιβολή έκτακτου φόρου στα πολυτελή Ι.Χ.

Από τα φοροεισπρακτικά μέτρα που λαμβάνονται υπό την πίεση των Βρυξελλών, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει πρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ και να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 3,7% του ΑΕΠ από περίπου 5,5% που διαμορφώθηκε το 2008.
Τα μέτρα επιβαρύνουν κυρίως τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τη μεσαία ελληνική οικογένεια, καθώς αφορούν κυρίως έμμεσους φόρους οι οποίοι επιβάλλονται εξίσου σε όλους, ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματός τους.

Για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά και ως άλλοθι για το σκληρό φοροεισπρακτικό πακέτο, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών πρόκειται να επιβάλει και ειδική έκτακτη εισφορά στους κατόχους σκαφών αναψυχής, ενώ εξεταζόταν και σχέδιο για επιβολή έκτακτου φόρου στα πολυτελή Ι.Χ. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ως κίνητρο για τη συλλογή αποδείξεων από τους φορολογουμένους η διεύρυνση της λίστας των δαπανών που θα αναγνωρίζει η Εφορία.

Συνέχεια τον Οκτώβριο

Το πακέτο μέτρων που έχει προγραμματισθεί να ανακοινωθεί σήμερα δεν θα είναι και το τελευταίο για το 2009. Η κυβέρνηση προγραμματίζει για τον Οκτώβριο και δεύτερο πακέτο μέτρων, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί με τον νέο προϋπολογισμό και μελετάται να περιλαμβάνει μέτρα όπως αυξήσεις στους φόρους ακινήτων, αύξηση των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και αυστηροποίηση των τεκμηρίων διαβίωσης, καθώς και μερικά από τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα, όπως το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

Το πακέτο των νέων φόρων προγραμματίζεται να ανακοινωθεί σήμερα το μεσημέρι, αφού προηγουμένως θα έχει συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου το λεγόμενο «διευθυντήριο» για την οικονομική πολιτική, στο οποίο συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου.

Το πακέτο φοροεισπρακτικών μέτρων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα περιλαμβάνει:

Στα καύσιμα

Την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα κατά τουλάχιστον 10% με πιθανότερο σενάριο την αύξησή του κατά 20%. Η αύξηση αυτή θα γίνει εφάπαξ και θα έχει ως αποτέλεσμα η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να αυξηθεί από 5 έως 10 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο. Από την αύξηση το οικονομικό επιτελείο υπολογίζεται ότι θα εξασφαλίσει πρόσθετα έσοδα περίπου 1 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η αύξηση θα επιχειρηθεί από την κυβέρνηση να εμφανισθεί ως εναρμόνιση της ελληνικής φορολογίας καυσίμων με την ευρωπαϊκή, καθώς ο ΕΦΚ στην Ελλάδα είναι περίπου 20% χαμηλότερος από τα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Στα κινητά τηλέφωνα

Την αύξηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας που καταβάλλουν μηνιαίως όλοι οι συν δρομητές κινητής τηλεφωνίας με συμβόλαιο. Το τέλος, το οποίο σημειωτέον αυξήθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον Οκτώβριο του 2006, κυμαίνεται σήμερα από 2 έως 10 ευρώ ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού του συνδρομητή. Η αύξηση στο τέλος αναμένεται να φθάνει ακόμη και το 50%, ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού. Από την αύξηση το οικονομικό επιτελείο προσδοκά να εξασφαλίσει πρόσθετα έσοδα περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Στα καρτοκινητά

Την επιβολή- για πρώτη φορά- φόρου και στα εκατομμύρια κατόχων κινητών τηλεφώνων χωρίς συμβόλαιο (καρτοκινητά). Ο φόρος αναμένεται να πάρει τη μορφή της «παρακράτησης» αξίας χρόνου ομιλίας κατά τη σχετική αγορά από τους κατόχους των καρτοκινητών. Για παράδειγμα, ο κάτοχος καρτοκινητού που θα αγοράζει μια κάρτα αξίας ομιλίας 10 ευρώ θα πιστώνει στο τηλέφωνό του πραγματική αξία ομιλίας 9 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 1 ευρώ θα καταλήγει με τη μορφή φόρου στο Δημόσιο Ταμείο. Από τον φόρο στα καρτοκινητά τηλέφωνα εκτιμάται ότι θα εισρεύσουν στο Δημόσιο περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ

αφορούν κυρίως έμμεσους φόρους, επιβαρύνοντας χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και τη μέση ελληνική οικογένεια


Έκτακτη εισφορά για πολυτελή Ι.Χ. και σκάφη αναψυχής

ΤΟ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ πακέτο θα περιλαμβάνει και μέτρα «φορολόγησης του πλούτου», όπως αναμένεται να υποστηρίξει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Ειδικότερα, πρόκειται να επιβληθεί εφάπαξ εισφορά στους κατόχους σκαφών αναψυχής μήκους άνω των 10 μέτρων.

Η εισφορά θα είναι κλιμακωτή και θα αυξάνεται ανάλογα με το μήκος του σκάφους. Στο ίδιο πνεύμα εξεταζόταν και η επιβολή εφάπαξ φόρου σε φορολογουμένους που έχουν στην κατοχή τους πολυτελή Ι.Χ. Το κριτήριο θα είναι είτε η αξία του αυτοκινήτου είτε ο κυβισμός του. Υπάρχουν εισηγήσεις και για αυξήσεις στους φόρους που επιβάλλονται στα ποτά και τα τσιγάρα αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προκρίνονται από το οικονομικό επιτελείο.


ΟΟΣΑ: προβλέπει έκρηξη ελλείμματος, ζητά νέα μέτρα

ΣΤΟ 6,1% ΤΟΥ ΑΕΠ θα φτάσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2009 και στο 6,7% του ΑΕΠ το 2010, προέβλεψε χθες ο ΟΟΣΑ, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι τα δημόσια οικονομικά έχουν εκτροχιασθεί πλήρως και ότι η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα μεγάλης κλίμακας.

Άλλωστε, ο ίδιος ο ΟΟΣΑ υπέδειξε στη χθεσινή έκθεσή του για την παγκόσμια οικονομία τα μέτρα που κατά την άποψη των εμπειρογνωμόνων του πρέπει να πάρει η κυβέρνηση: περικοπές δαπανών, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στο σύστημα υγείας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε διατυπώσει προχθές την πρόβλεψη ότι το έλλειμμα θα φτάσει το 5,1% του ΑΕΠ, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε πριν από έναν μήνα ανάλογη εκτίμηση με τον ΟΟΣΑ για έλλειμμα 6% του ΑΕΠ.

Εντύπωση προκάλεσε εξάλλου χθες η δήλωση του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Πέτρου Δούκα ότι το έλλειμμα θα εκτιναχθεί στο 7% του ΑΕΠ. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση υποστήριζε μέχρι χθες ότι το έλλειμμα θα έφτανε το 3,7% του ΑΕΠ, ενώ ο προϋπολογισμός, με βάση τον οποίο θεωρητικά βαδίζει, προβλέπει έλλειμμα 3,4% του ΑΕΠ. Η σημερινή αναμενόμενη ανακοίνωση των φορολογικών μέτρων είναι προφανώς μια ομολογία ότι ο στόχος αυτός είναι ανέφικτος. Θα ακολουθηθεί, άλλωστε, από νέες ανακοινώσεις τον Οκτώβριο, καθώς το μέγεθος της προσαρμογής είναι τεράστιο. Αν επαληθευθεί η εκτίμηση του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ, απαιτούνται μέτρα πάνω από 7 δισ. ευρώ για να επανέλθει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ.

Ο ΟΟΣΑ διατυπώνει απαισιόδοξες προβλέψεις και για την ανάπτυξη, καθώς βλέπει για φέτος μείωση του ΑΕΠ κατά 1,3%. Ωστόσο εκτιμά ότι το 2008 θα υπάρξει αργή ανάκαμψη με ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ κατά 0,3%.

Η ανεργία ωστόσο θα ακολουθήσει έντονα ανοδική πορεία, φτάνοντας στο 9,5% φέτος και στο 10,3% το 2010, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς οργανισμού.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σπύρος Δημητρέλης
Πηγή:nea On-live

powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

Powered By Blogger

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).