Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

Νερό στο τασάκι της καπνοαπαγόρευσης .Παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο για τα μέτρα ζητούν οι δήμοι, οι οποίοι δηλώνουν ανενημέρωτοι - Νέα «παράθυρα» στο


Αλαλούμ επικρατεί στους δήμους με τα αντικαπνιστικά μέτρα, ενώ πέντε ημέρες πριν από την έναρξη απαγόρευσης του καπνίσματος ο υπουργός Υγείας άφησε νέα παράθυρα ανοιχτά, αλλάζοντας ξανά τις προδιαγραφές για τους χώρους καπνιστών.

Παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο για την εφαρμογή των μέτρων ζητούν οι δήμοι της χώρας, καθώς - όπως αναφέρουν - ακόμη δεν έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση και δεν έχουν παραλάβει τα ειδικά σήματα που θα πρέπει να χορηγούν σε όσα καταστήματα κάτω των 70 τετραγωνικών μέτρων επιλέξουν να χαρακτηριστούν ως καπνιζόντων.

«Τους πήρα σήμερα τηλέφωνο για τα σήματα και μου είπαν πάρτε σε καμιά 15αριά μέρες. Δεν έχουν ακόμη ετοιμαστεί στο υπουργείο Υγείας», σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Καββαδίας. Χθες πάντως ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος υποστήριζε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

«Αφού τα είδατε, αυτή είναι και η απάντησή μας» ανέφερε υποδεικνύοντας τα σήματα που παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνέντευξη. Σύμφωνα εξάλλου με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Καλογερόπουλο, η υπουργική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται σήμερα να σταλεί προς δημοσίευση.

«Δεν έχει έρθει καμία εγκύκλιος που να μας λέει τι θα κάνουμε» υποστηρίζει πάντως και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος. «Είναι εντελώς θολό το τοπίο, μπάζει το θεσμικό πλαίσιο, οι καταστηματάρχες είναι ανενημέρωτοι και αυτοί που πρέπει να εποπτεύουν δεν έχουν καμία ενημέρωση» προσθέτει. Ούτε στον Δήμο Αγίας Παρασκευής έχουν φτάσει τα ειδικά σήματα για τα μικρά καταστήματα.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας έθεσε χθες ως προϋπόθεση την ύπαρξη των σημάτων για να επιτρέπεται το κάπνισμα. «Τα καταστήματα τα οποία δεν έχουν λάβει τον χαρακτηρισμό ως μη καπνιζόντων και δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία υπόκεινται στην πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος» τόνισε.

Προβλήματα, όμως, καταγράφουν οι δήμοι και ως προς τον υπολογισμό του εμβαδού των καταστημάτων, ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι κάτω των 70 τετραγωνικών μέτρων. Είναι χαρακτηριστικό πως στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΚΕ) επισημάνθηκε η απουσία συγκεκριμένων οδηγιών για το θέμα αυτό.

«Εμείς δεν καθήσαμε να μετρήσουμε, αλλά χορηγούμε την ειδική άδεια με υπεύθυνη δήλωση του καταστηματάρχη για τα τετραγωνικά. Εκ των προτέρων δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Μόνον εάν υπάρξει αργότερα κάποια καταγγελία» υποστηρίζει ο κ. Καββαδίας, αναφέροντας πως στην Καλλιθέα έχουν υποβάλει αιτήσεις 50 καταστήματα από τα περίπου 150 τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία αυτών που μπορούν να επιλέξουν.

«Δεν το ξεκαθαρίζει ο νόμος. Αν θέλει σε γράφει γιατί βάζει μέσα και κουζίνες και λουτρά ή δεν τα υπολογίζει και δεν σε γράφει» προσθέτει.

«Κόντυνε» στα δύο μέτρα το διαχωριστικό

Νέο παράθυρο άνοιξε στο μεταξύ το υπουργείο για τα μεγάλα νυχτερινά κέντρα άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων. Από το διαχωριστικό που θα έφτανε ώς την οροφή, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από δύο εβδομάδες, χθες ο υπουργός Υγείας... πριόνισε το ύψος, δηλώνοντας πως θα φτάνει τα δύο μέτρα.

«Ειδικότερα για τα κέντρα διασκέδασης, η άδεια θα αναφέρει ρητά ότι τα μηχανήματα εξαερισμού (π.χ. κουρτίνα αέρα) θα εξασφαλίζουν το μη πέρασμα του καπνού στους υπόλοιπους χώρους» είπε ο κ. Αβραμόπουλος σχετικά με τον τρόπο που δεν θα επηρεάζεται ο χώρος των μη καπνιζόντων.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, είχε ζητηθεί από τους καταστηματάρχες να γίνει πραγματογνωμοσύνη όσον αφορά τον ήχο, οι ειδικοί ανέφεραν πως θα υπήρχε πρόβλημα και για τον λόγο αυτό επελέγη η λύση των ειδικών συστημάτων εξαερισμού και όχι το διαχωριστικό μέχρι την οροφή. Το ακριβές ύψος του διαχωριστικού θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των μηχανημάτων εξαερισμού και έπειτα από έλεγχο μηχανικών, διευκρινίζει πάντως ο κ. Καλογερόπουλος.

Εκτός απαγόρευσης φαίνεται πως θα μείνουν και τα καζίνα, καθώς- όπως ειπώθηκε- διέπονται από διαφορετική νομοθεσία. «Οι όροι σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος σε αυτά θα καθοριστούν κατόπιν ειδικής διαβούλευσης με το υπουργείο Οικονομίας και το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης» υποστήριξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Όπως διευκρινίζεται, η εξαίρεση αυτή αφορά μόνον τις αίθουσες όπου παίζουν οι θαμώνες και όχι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των καζίνων και για τα οποία ισχύουν τα ίδια μέτρα με τα υπόλοιπα καταστήματα. Ωστόσο, ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε το πράσινο φως ώστε να επιτρέπεται το κάπνισμα και σε πλοία και τρένα, όπου αρχικώς ο νόμος όριζε πλήρη απαγόρευση.

Έτσι, καταστήματα που λειτουργούν στα μέσα αυτά θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα γίνουν καπνιζόντων εφόσον είναι μικρότερα των 70 τ.μ. ή τα μεγαλύτερου εμβαδού να δημιουργήσουν χωριστούς χώρους.

Στροφή έκανε το υπουργείο και ως προς τη δημιουργία καπνιστηρίων σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρείες. Από την πλήρη απαγόρευση, που είχε εξαγγείλει πριν από μερικές ημέρες, επανέφερε τη δυνατότητα για επιχειρήσεις με περισσότερους από 50 εργαζομένους, και έπειτα από συμφωνία με τους εργοδότες, να διαμορφώνονται ειδικοί χώροι.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από αίτημα και των ίδιων των εργαζομένων - η ΓΣΕΕ είχε καταγγείλει την πλήρη απαγόρευση - προκειμένου να μη δημιουργηθούν εντάσεις στους χώρους εργασίας.

Από πλευράς δήμων έχουν όμως και ερωτηματικά σχετικά με τη συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας στο πλαίσιο των ελέγχων που θα γίνονται μετά την έναρξη εφαρμογής του νόμου. Ο υπουργός Υγείας μίλησε πάντως για συνεργασία Αστυνομίας, λιμενικών αρχών, δημοτικής αστυνομίας και των υπηρεσιών ελέγχου του υπουργείου.

Απαγόρευση και της διαφήμισης προϊόντων καπνού

Γραμμή ενημέρωσης αλλά και καταγγελιών για όσους παραβιάζουν τα αντικαπνιστικά μέτρα θα λειτουργήσει από την 1η Ιουλίου και όποιος επιθυμεί θα μπορεί να τηλεφωνεί στον τετραψήφιο αριθμό 1142.

«Στην τηλεφωνική γραμμή δεν καλούμε απλώς για να καταγγείλουμε, αλλά για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, αφού έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συνεννόησης και με τους συμπολίτες μας και με τους υπευθύνους των καταστημάτων, εφόσον βέβαια ο νόμος παραβιάζεται», υποστήριξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Στο μεταξύ από την 1η Σεπτεμβρίου θα απαγορευθεί και η διαφήμιση προϊόντων καπνού σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τους εσωτερικούς χώρους καταστημάτων που πωλούν αποκλειστικά τα εν λόγω προϊόντα.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως θα απαγορεύεται η είσοδος ή η παραμονή ανηλίκων σε χώρους καπνιζόντων σε όλα τα καταστήματα της χώρας, ανεξάρτητα εάν συνοδεύονται από ενηλίκους.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

ΑΚΟΥΣΕ ΦΙΛΕ ΔΥΟ ΠΕΝΙΕΣ(στο μπουζούκι ο Παναγιώτης ) ΑΓΝΑΝΤΑ

Loading...

zoni asfaleias sos

Loading...

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

ΑΜΕΡΙΚΗ 2001

Loading...

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

GREECE ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς

Loading...

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).