Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009

Αβραμόπουλος: δεν αποκλείεται η γενική απαγόρευση του καπνίσματος


Δεν αποκλείει τη λύση της γενικής απαγόρευσης του καπνίσματος από την 1η Ιανουαρίου 2010, «αν δεν έχουν προσαρμοστεί όλοι» στο νέο νόμο, δήλωσε σήμερα ο κ. Δ. Αβραμόπουλος

«Από σήμερα αλλάζει σελίδα η Ελλάδα. Κανένας καπνιστής από σήμερα δεν πρόκειται να βρεθεί στον ίδιο χώρο με μη καπνίζοντα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Το νόμο τον θέσαμε σε εφαρμογή από 1ης Ιουλίου που ο κόσμος είναι έξω και θα έχουν το χρόνο οι μαγαζάτορες να προσαρμοστούν. Όλη αυτή η γνώριμη γκρίνια και μιζέρια κάθε φορά που βγάζουμε ένα μέτρο, εδώ δεν πείθει και φροντίσαμε εμείς για αυτό», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι η για έξι μήνες «θα παρακολουθούμε την εφαρμογή του νόμου. Την 1η Ιανουαρίου του 2010 θα επικαιροποιηθεί αυτή η υπουργική απόφαση πάντοτε με τη βασική κατεύθυνση του νόμου για γενική απαγόρευση. Αν μέχρι τότε δεν έχουν δείξει όλοι τον βαθμό ευφυΐας που απαιτείται καταρχήν και δεν έχουν προσαρμοστεί, τότε να μην εκπλαγεί κανείς αν προχωρήσουμε σε γενική απαγόρευση με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Web-Only

ΠΑΣΟΚ: ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ
Πρεμιέρα με ασάφειες και κενά

Εφαρμόζεται από σήμερα επισήμως το μέτρο της καπνοαπαγόρευσης, αλλά με ανοιχτά «παράθυρα» στην απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, όπως κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση και όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία Γ. Φλωρίδης σε χθεσινή του συνέντευξη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υπέκυψε σε ποικιλώνυμα συμφέροντα και ανθρώπους της νύχτας που έδρασαν διά των ΜΜΕ» και τόνισε ότι «η υπόθεση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ιλαροτραγωδία», καθώς η κυβέρνηση «είναι παντελώς απροετοίμαστη» για να εφαρμόσει την απαγόρευση.

Ανέφερε ακόμη ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά και ο υπουργός Υγείας ερμηνεύει κατά το δοκούν τον νόμο του, τον οποίο αλλάζει ερήμην της Βουλής». Επίσης, έκανε λόγο για «επικοινωνιακή φούσκα που έσκασε με πάταγο» και επεσήμανε ότι «δεν χωρούν αναβολές στη λήψη μέτρων που θα περιορίζουν το κάπνισμα».

Και ενώ η σημερινή 1η Ιουλίου είναι επίσημη ημέρα έναρξης της καπνοαπαγόρευσης, μόλις χθες το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα την Υπουργική Απόφαση που συνοδεύει την εφαρμογή του νόμου και ανακοίνωσε τη συγκρότηση του Σώματος Επιθεωρητών Ειδικού Τομέα Ελέγχου Καπνού και Αλκοόλ υπό τον γενικό διευθυντή του Σώματος Μ. Σαμπατακάκη. Χθες επίσης εστάλη η Υπουργική Απόφαση σε όλους τους δήμους και τις νομαρχίες της χώρας και όλα τα συναρμόδια υπουργεία. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σε ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές για «τυχόν ασάφειες και κενά» που ενδέχεται να δημιουργήσουν κωλύματα στην υλοποίηση και αποτελεσματική εφαρμογή της και προωθεί τη σχετική Απόφαση στην Επιτροπή Θεσμών της ΚΕΔΚΕ, για να τη μελετήσει και να γνωμοδοτήσει.

Δοκιμαστική περίοδος

Η πραγματική εφαρμογή του νόμου θα κριθεί τον Οκτώβριο. Το καλοκαίρι κρίνεται ως δοκιμαστική περίοδος, καθώς όλα τα κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια κ.ά. «στεγάζονται» σε ανοιχτούς χώρους. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, απαγορεύεται μεν το κάπνισμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά:

- Κατάστημα έως 70 τ.μ. μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά ως χώρος καπνιζόντων με τροποποίηση της άδειας λειτουργίας του.

- Σε κατάστημα από 70 τ.μ. έως και 300 τ.μ. μπορεί να δημιουργηθεί χώρος καπνιζόντων (το πολύ το 30% του ωφέλιμου χώρου), που θα είναι πλήρως διαχωρισμένος από το υπόλοιπο κατάστημα.

- Στον νόμο δεν εμπίπτουν τα τραπεζάκια έξω, ακόμη και αν καλύπτονται με σκέπαστρο.

Τα «ναι» και τα «όχι»
1 Είναι υποχρεωτικό ο χώρος να είναι κατάλληλα εξοπλισμένος για τον εξαερισμό και τον καθαρισμό εσωτερικά.

2 Απαγορεύεται η είσοδος, παραμονή και η οποιασδήποτε μορφής απασχόληση ανηλίκων στους χώρους καπνιζόντων, ακόμα και στις περιπτώσεις ιδιωτικών εκδηλώσεων, ανεξάρτητα από το αν συνοδεύονται από ενήλικες.

3 Κέντρα διασκέδασης με ζωντανή έγχορδη μουσική άνω των τριακοσίων τετραγωνικών μέτρων (300 τ.μ.) μπορούν να δημιουργήσουν χώρο για καπνίζοντες (ώς το 40% του συνολικού χώρου), ο οποίος θα διαχωρίζεται από το υπόλοιπο κατάστημα με διαχωριστικό ύψους δύο μέτρων.

4 Για τα καζίνα, οι όροι απαγόρευσης του καπνίσματος στις αίθουσες παιχνιδιού θα καθοριστούν από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

5 Στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, και στους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κάθε βαθμίδας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα. Εξαιρούνται τα ψυχιατρικά ιδρύματα και οι μονάδες ψυχικής υγείας για τους ασθενείς.

6 Στους εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα επιτρέπεται η δημιουργία χώρων για καπνίζοντες, υπό όρους και προϋποθέσεις.
Ρεπορτάζ: Νανά Νταουντάκη

powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

ΑΚΟΥΣΕ ΦΙΛΕ ΔΥΟ ΠΕΝΙΕΣ(στο μπουζούκι ο Παναγιώτης ) ΑΓΝΑΝΤΑ

Loading...

zoni asfaleias sos

Loading...

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

ΑΜΕΡΙΚΗ 2001

Loading...

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

GREECE ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς

Loading...

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).