Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

RADIOMOYSIKORAMA

RADIOMOYSIKORAMA
LAIKA TRAGOYDIA

serifis

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

«Ο πλούτος της Χιλής, οι άνθρωποί της»


Γρήγορα προχωρούν οι διασώσεις των μεταλλωρύχων στη Χιλή και ο πρόεδρος της χώρας, Σεμπαστιάν Πινιέρα, ενημέρωσε τους πολίτες ότι η επιχείρηση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ώρες, νωρίτερα απ΄ό,τι είχε προγραμματιστεί αρχικά. Είναι ο ίδιος που τόνισε ότι, ο μεγάλος πλούτος της χώρας δεν είναι τα ορυχεία της αλλά οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτά. 

«Το πρόγραμμα έχει γίνει πιο σφιχτό επειδή στην αρχή η επιχείρηση διάσωσης του κάθε μεταλλωρύχου διαρκούσε μία ώρα. Τώρα έχουμε προοδεύσει σε έναν ρυθμό των 40 λεπτών ανά διάσωση», πρόσθεσε ο Πινιέρα και πρόσθεσε ότι θα μείνει στην περιοχή μέχρι να βγει στην επιφάνεια και ο τελευταίος μεταλλωρύχος. Ο Πινιέρα αναμείχθηκε έντονα στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των μεταλλωρύχων που κατέστη τελικά μεγάλο ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας για τους Χιλιανούς. 

Συνεχίζεται η διάσωση των ανθρώπων

Ο ένας μετά τον άλλον, οι μεταλλωρύχοι ανεβαίνουν στην επιφάνεια με τον «Φοίνικα», την καλά σχεδιασμένη από το χιλιανό ναυτικό κάψουλα που λειτουργεί σαν ανελκυστήρας, μεταφέροντας τους άνδρες από τα 620 μέτρα βάθος, στην επιφάνεια της γης, ύστερα από 69 μέρες. Μέχρι το μεσημέρι, ώρα Χιλής,  είχαν απεγκλωβιστεί, χωρίς κάποιο μεγάλο προβλήματα, συνολικά 17 από τους 33 μεταλλωρύχους, μεταξύ των οποίων ο μεγαλύτερος και ο μικρότερος σε ηλικία. 

Πρώτος που ανέβηκε στην επιφάνεια ήταν ο «ντροπαλός» της παρέας, ο Φλορέντσιο Αβαλος, ο οποίος συνήθως κρατούσε την κάμερα για να καταγράψει εικόνες από το καταφύγιο των 33 ανδρών, τις οποίες έστελνε στη συνέχεια στην επιφάνεια. Ο Αβαλος βγήκε από την κάψουλα με ένα πλατύ χαμόγελο που φώτιζε όλο το πρόσωπό του. Έτσι αγκάλιασε τον 7χρονο γιο του που έκλεγε επί ώρα, πριν χαιρετίσει θερμά και τον Πινιέρα που βρισκόταν εκεί. 

Ο «παρουσιαστής»
Τον ακολούθησε ο Μάριο Σεπούλβεδα, ο γνωστός και ως «παρουσιαστής», αφού συνήθως εμφανιζόταν μπροστά στην κάμερα μιλώντας σαν επαγγελματίας του είδους. Ο Σεπούλβεδα ξέσπασε σε γέλια, φωνές  και αγκαλιές μόλις βγήκε έξω, παρασύροντας με τον ενθουσιασμό του τους πάντες, δίνοντάς τους ενθύμια από τον «κάτω κόσμο», μερικές πέτρες που μάζεψε για τους φίλους του. 

Ακολούθησαν και άλλοι μεταλλωρύχοι, ο Βίκτορ Χαμόρα-όχι μεταλλωρύχος αλλά μηχανικός που εγκλωβίστηκε στο ορυχείο αν και είχε πάει να επισκευάσει μια μηχανή-ο Ντάνιελ Χερέρα, τον οποίο υποδέχτηκε με δάκρυα η μητέρα του, ο Κάρλος Μπάριος, ο Χουάν Ιλάνες, ο Έντισον Πένα, ο Άλεξ Βέγκα, ο Χόρχε Γκαλεκουίλος, ο 63χρονος και μεγαλύτερος όλων Μάριο Γκόμεζ, ο Κλαούντιο Γιάνες, ο Χοσέ Ογιέδα, ο Οσμάν Αράγια, ο Τζίμι Σάντσες, ο Βολιβιανός Κάρλος Μαμάνι και ο Χουάν Ιλάνες, Βίκτορ Σεγκόβια, Ομάρ Ρεϊγάδας. Και ο κατάλογος συνεχίζεται...

Δάκρυα και χαμόγελα γίνονταν ένα στην επιφάνεια. Και τα τραβηγμένα χαρακτηριστικά, από τόσων ημερών αγωνία και φόβο, σιγά σιγά χαλάρωναν, ο τόνος της φωνής ηρεμούσε στους αγαπημένους των 33 ανδρών...
Web-Only Εκτύπωσε αυτή την ανάρτηση.

Bookmark and Share

powered by Agones.gr - Stoixima
powered by στοιχημα

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων

Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!

SSSS

"Print this page"

AGNANTA HLEIAS

AGNANTA HLEIAS

Τα Άγναντα από την ίδρυσή τους


Το 1835 με Βασιλικό Διάταγμα, η απελευθερωμένη Πηνεία αρχίζει να παίρνει διοικητικά την μορφή της και μεταξύ των δήμων που δημιουργούνται, είναι και αυτός της Σελληεντίας (Τατάραλης). Περιλαμβάνει εκτός των άλλων οικισμών και το Σινούζι.
Το 1841 οι Δήμοι συγχωνεύονται σε έναν με Βασιλικό Διάταγμα της 22ας Ιανουαρίου 1841 "Περί συγχωνεύσεως των Δήμων της Επαρχίας Ηλείας" σε 8 από 22 που δημοσιεύθηκαν στο Φ. Ε. Κ. 5/ 8 / 1841.
Δήμος Πηνιειαίων (Πηνείας) με έδρα τον οικισμό Λουκάβιτσα και αποτελείται από τους οικισμούς:
α) Μπαλί, Αλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμτσαούση, Μονή Αγίου Βλάση και Υπεραγία Θεοτόκος.
β) Απάνου Λουκάβιτσα, Μουσουλή, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι.
γ) Κούλουγλι, Κλεισούρα, Μουζίκα, Δαφνιώτισσα (Δαφνίτσα), Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι.
δ)Τατάραλη, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σισόζι (Σινούζι), Μπονδάναι (Μπουρντάνου), Καραγκιαζάκι ( Καραγκιούζι), Λουκά, Δάρα, Αναζήρι, Μπέχρου, Γερουπέτρου, Καρυά, Καρακασίμι, Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Με Βασιλικό Διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 1845 δημοσιεύθηκε στο αρ. 34/ 20 – 12 – 1845 "Περί προσδιορισμού των εδρών των Νομαρχιών και Επαρχιών". Έδρα του νομού Ηλείας ο Πύργος. Ο δε Δήμος Πηνιείων ως εξής: Μπαλί, Σούλι, Αηλιάδες, Μπεζαϊτη, Δάμιζα, Καλαθά, Κολοκυθά, Σκληρού, Μαρινάκι, Ιμάμ – Τσαούση, Μονή Αγίου Βλάση, Υπεραγία Θεοτόκος, Απάνου Λουκάβιτσα, Δελήμπαλη, Κάτου Λουκάβιτσα, Πυρί, Καραλή, Βελανίδι, Ρουπακιά, Σούλι, Μπαλί, Κούλουγλι, Μπεσερέ, Λόπεσι, Νιοχώρι, Κοκλάκι, Μουζίκα, Σκλήβα, Σιμόπουλου, Λαγανά, Καλού Παιδιού, Σινούζι.
Ο Δήμος Πηνιείων διαιρέθηκε σε κοινότητες με Βασιλικό Διάταγμα στις 18 – 8– 1912 "Περί συστάσεως Δήμων και κοινοτήτων", και μεταξύ άλλων είναι και η κοινότης Σινούζι.
Το Βασιλικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 28 – 8 – 1912 "Περί αναγνωρίσεως κοινοτήτων εν τω νομό Αχαΐας και Ήλιδος" που δημοσιεύθηκε στο αρ.256/ 28 – 8 – 1912 Φ.Ε.Κ. Αναγνωρίζονται οι κοινότητες και οικισμοί με λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους αλλά που έχουν και σχολεία, όπως στο Σινούζι.
Με Νομοθετικό Διάταγμα της 17 – 9 – 1926 "Περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών", έχουμε και στην Πηνεία τη μετονομασία του χωριού Σινούζι σε Άγναντα.
ΠΗΓΗ: Ηλίας Π. Τουτούνης, Ο δήμος Πηνείας,

Παρουσίαση Νομού Ηλείας - Εισαγωγή

N. HLEIAS PYRGOS

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

TV LIVE

المزيد من القنوات | Watch more Tv

MAP

MAP
AGNANTA HLEIAS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΚΛΙΚ στήν εικόνα

δ

δ
Κλίκ στήν εικόνα

Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΟΛΕ ΟΛΕ....
ΚΛΙΚ στήν εικόνα

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Pathfinder

ΑΚΟΥΣΕ ΦΙΛΕ ΔΥΟ ΠΕΝΙΕΣ(στο μπουζούκι ο Παναγιώτης ) ΑΓΝΑΝΤΑ

Loading...

zoni asfaleias sos

Loading...

Maukie - the virtual cat

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ O SERIFIS

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

ΑΜΕΡΙΚΗ 2001

Loading...

Blogz.GR

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

ΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νομός Ηλείας
Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλ. 26240-22529
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνωνΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. 26240-22544
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλ. 26220-41415
Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος
Τηλ. 26260-22275
Μουσείο Λαογραφικό Αμαλιάδα
Τηλ. 26220-22912
Κάστρο Χλεμούτσι
Τηλ. 26230-95033

· Αρχαία Ολυμπία
· Αγορά Αρχαίας Ήλιδας
· Ναός Επικούριου Απόλλωνος
· Ναός Αφροδίτης (Φιγάλεια)
· Ναός Αθηνάς (Αλίφειρα)
· Ναός Δήμητρας (Λέπρεον)
·Παναγία η Καθολική (Γαστούνη)
·Μονή Φραγκαβίλλας (Αμαλιάδα)

GREECE ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς

Loading...

ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

MAPS AGNANTA HLEIAS


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΒΕΛΗ: ΠΑΝΩ + ΚΑΤΩ + ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE ΒΑΣΙΛΗΣ


Πνευματικά δικαιώματα
Ότι δημοσιεύεται πρωτότυπα στο blog αυτό, είναι copyleft. Για οποιαδήποτε έστω και με μικρό αντίτιμο εμπορική χρήση, απαιτείτε η άδεια απο τον τον διαχειριστή του blog. Θερμή παράκληση (όχι υποχρέωση) στο τέλος οποιαδσήποτε αναδημοσίευσης να αναφέρεται η πηγή (Πηγή: serifis.Blogspot.Com).